27 Ağustos 2019

KAMBER BİBERİ TURŞUSU



        Günaydın arkadaşlar. Sonbaharın yaklaşmaya başladığı şu günlerde malum kışlık hazırlıklarda başlamış durumdadır. Pazarda insanlar ne alacağını şaşırıyor, domatesler, biberler patlıcanlar tezgahlarda yerlerini almışlar, insanın herşeyden almak canı istiyor. bende hep duyduğum fakat alıpta yapmadığım kamber biberi turşusunu yapmak istedim. Fiyatlarıda bir o kadar el yakıyor ama yapacak birşey yok..
                          KAMBER BİBERİ TURŞUSU
Malzemeler:
1 Kg kırmızı kamber biberi
2 Baş sarımsak
Sirke
Zeytinyağı
Kaya tuzu Şeker
Maydonoz

Yapılışı: 
Biberler yıkanarak içleri boşaltılır. Biberler tepsiye dizilerek içlerine 3-4 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı zeytinyağı en üstede bir tutam tuz konulur.180' ayarlanmış fırında biberler közlenene kadar pişirilir. Kavanozun kapağını kaynatılır. Daha sonra közlenen biberleri kavanoza üst üstü alıp kapağını sıkıca  kapatıp ters çevirilir. Yoğurt mayalar gibi battaniye ile sıkıca sarınlır Bir gece bekledikten sonra battaniye açılır.Serin bir yerde 1 ay bekletilir. Şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...