25 Ekim 2018

DAMAT PASTASI


          İyi günler. Pastamın yapımı çok kolay ve bir o kadarda lezzetli. tarifim kendi icadım değil ama hangi siteden görüp te yaptığımı bilemiyorum arkadaşlar. Biliyorsunuz paylaşmak güzeldir..Hadi size kolay gelsin.


DAMAT PASTASI

Malzemeler:
2 Adet yumurta
½ Su bardağı süt
½ Su bardağı sıvı yağ
½ Su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
2 Yemek kaşığı tepeleme kakao
1 Su bardağı un
1 Pk kabartma tozu
1 Pk vanilya

Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
3,5 Yemek kaşığı şeker
2,5 Yemek kaşığı tepeleme un
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Pk vanilya
½ Su bardağı Hindistan cevizi

Üzerine:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
       2 yumurta kırılır üzerine toz şeker eklenir mikserle 3-4 dk çırpılır. Süt ve sıvıyağ konulup tekrar çırpılır. Daha sonra kakao kabartma tozu vanilya ve un eklenerek karıştırılır. Tart kalıbı margarinle yağlanır hafifçe un serpilir. Karışım  tart kalıbına dökülür ve 170’ yaklaşık 20 dk pişirilir. Kürdanla kekin pişip pişmediği kontrol edilir. 
     Daha sonra süt, toz şeker ve un konularak karışım ocağa konulur. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama alana kadar pişirilir. Krema piştikten sonra altı kapatılır kremanın içine vanilya ve tereyağ koyulup karıştırılır. Daha sonra hindistan cevizi eklenerek karıştırılır. Krema ılımaya bırakılır. Kek tart kalıbından ters olarak servis tabağına konur.(kekte ılık olmalıdır.) Krema orta kısmına dökülerek spatula ile düzeltilir. Soğuduktan sonra üzerine bolca Hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...