28 Ekim 2018

PAMUK PRENSES PASTASI




PRENSES PASTASI
Malzemeler:
2 Adet yumurta
2 Türk kahve fincanı toz şeker
1 Türk kahve fincanı yoğurt
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 Pk kabartma tozu
1 Pk vanilya
3 Türk kahve fincanı un

Kreması için:
500 ml süt
1 Çay bardağı toz şeker
1 Adet yumurta sarısı
1,5 Yemek kaşığı un
1,5 Yemek kaşığı nişasta
 1 Pk vanilya
1 Yemek kaşığı tereyağ
Üzerine:
1 Pk orman meyveli sos
Yapılışı:
Derin bir kaba 2 yumurta kırılır üzerine toz şeker eklenir mikserle 3-4 dk çırpılır . Yoğurt ve sıvıyağ konulup tekrar çırpılır. Kabartma tozu vanilya ve un eklenerek karıştırılır. Tart kalıbı margarinle yağlanır hafifçe un serpilir. Karışım tart kalıbına dökülür ve 170’ yaklaşık 25 dk pişirilir. Kürdanla kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek ılıtılır.

Kreması için Daha sonra süt, toz şeker  yumurta sarısı nişasta ve un konularak karışım ocağa konulur. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama alana kadar pişirilir Krema piştikten sonra altı kapatılır kremanın içine vanilya ve tereyağ koyulup karıştırılır. Krema ılımaya bırakılır. Kek tart kalıbından ters olarak servis tabağına konur. Krema orta kısmına dökülerek spatula ile düzeltilir. Soğuduktan sonra pastanın üzerine   paketin dışındaki tarife göre hazırlanmış orman meyveli sos  dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...