19 Şubat 2010

GEÇ GELEN MİM

Arkadaşlar sevgili bülbülünyeri Birgül ablam beni 1 ay önce mimlemişti. Ama bir türlü zamanım olupta cevaplıyamamıştım. Ablamada özrümü belirttim. Kusura bakma ablam... Bu gün fırsatını buludum ve hemen cevaplıyayım dedim.



*Blogunuzu ilk ne zaman açtınız?

-Kasım 2007 tarihinde açtım.(Önce 19651996.blogcu.com sitemi açtım.Ama onda fotoğraf yüklemelerinde problem yaşadım. Daha sonra bu adresimi aldım.)

*Blogunuzda işlediniz konular nelerdir?

-Yemek, örgü, resim, yazı


*Blogunuzla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

-Blogumla ilgilenmeyi seviyorum. Fırsat buldukça tabiî ki… Arkadaşlarımı izlemeyi seviyorum.


*Blogunuza yadığınız ilk yazı nedir?

- 15 Kasım 2007 Perşembe “Merhaba blogcu arkadaşlar” başlıklı yazım.


*Sizi izlemeye alan ilk kişi kimdir?

-Şu an hatırlıyamıyorum.


*İlk yorum yazan kişi kimdi?

-17 Kasım 2007 tarihinde sevgili arkadaşım Akasyakokusu Nuraydan geldi ilk yorum. Zaten sitemi açarken Nurayı örnek aldım.


*En çok yorum alan yazınız hangisidir?

- 5 Mayıs 2009 Salı “Üzgünüm (Ayşe’me)

26 Eylül 2008 Cuma “ Bayramınız Mubarek Olsun” konulu yazılarım 10’ ar yorum almıştır.


*Beğendiğiniz ,düşündüğünüz yazınız?

-Tüm yazılarımı beğenerek ve düşünerek yazarım.


*Tarafınızdan düzenlenen etkinlik( var ise)?

*Hiç etkinlik düzenlemedim.


*Katıldığınız etkinlik?

-"Porselen Demlik Çay Saati" etkinliklerine .


*Katıldığınız yarışmalar?

-En Güzel Salata Yarışması 1’e “Tavuklu Salatamla” katılmıştım.


* 100 ve katlarındaki üyeleriniz (var ise)?

-20 izleyenim var. Günlük takip ettiğim ve edildiğim sitelerin sayısını bilemiyorum.


*Toplam yazı adetiniz ( geçen yıla ait) ?

Açtığımdan bu güne kadar 172 yazı yazdım.

-2009 yılına ait 61 adet yazım var.


* Her gün ziyaret ettiğiniz blog ve siteler nelerdir?

-İlk önce P.D.Ç.S.E. ev sahipliği yapan arkadaşların sitesini ziyaret ederim. Daha sonra listemdeki arkadaşlara elimden geldiğince uğrarım. Ama çalıştığım için her günde uğrayamıyorum. Tabii ben çok fazla arkadaşlarıma uğrayamadığım için sizler kadarda ziyaretçim olmuyor yorum yapanım olmuyor benim. Ühü ühü ühü :(:(:(

*Blogunuzun size kazandırdıkları?

-Çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar, yeni yeni bilgiler.. Yani paylaşmak çok güzel birşeyyyyyyyyyyyyyyyy
Arkadaşlar ben hiç kimseyi Mimlemiyorum.Cevaplandırmak isteyen arkadaşlarım olursa cevaplandıbilir.

PEYNİRLİ UNLU BÖREK

Merhaba arkadaşlar. Hepinize hayırlı cumalar. malum bugün haftanın son günü. Haftanın yorgunluğu ve bitkinliği üzerimde.  Ama haftayı sizlere güzel bir börek tarifi sunarak kapatayım istedim.Tabi hafta sonu işleri daha fazla yoracakta......
Bu böreği geçenlerde  elmanın kabuğu arkadaşım Alkım'ın sitesindi görmüştüm. Çok beğenmiştim,bende misafirlerime yaptım çok güzel oluyor.Ellerine sağlık arkadaşım. Böreğin öyle bir reklamını yaptımki mesai arkadaşım Hatice'nin bugün günü var oda hazırladı akşama pişirip ikram edecek. inşallah onun misafirleride beğenirler.
Ayrıca Hümeyracığım benden tarifler istedin.. Buyur sana börek tarifi.... 

PEYNİRLİ UNLU BÖREK



MALZEMELER:
3 Yufka
100 Gr ermiş margarin
2 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı un
1,5 Çay kaşığı tuz
Beyaz peynir (Miktar vermiyorum )
Maydonoz
Pul biber

YAPILIŞI:
Margarin eritilip 2 çay bardağı sıvı yağla karıştırılır.Karışımdan yarım çay bardağı bardağı ayrılır.Yufka yayılır sıvı karışım dökülüp bir miktar un serpilir.Yufka ikiye katlanıp yağ sürülür ve yine unlanır.Uzun uca bolca peynirli harç konup sarılır. 4 parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir. Diğer yufkalarada aynı işlemler yapılır.Ayrılan sıvı karışama 2 kaşık su eklenip karıştırılır.Böreklerin üstüne sürülüp 180 derecede pişirilir.
Bu tarifimi P.D.Ç.S.E. 54'e ev sahipliği yapan  http://hayattanazicik.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım....

15 Şubat 2010

DÜĞÜM POĞAÇA (P.D.Ç.S.E. 54)

İyi hafta dileklerimle yazıma başlıyorum. Bugün mayalı hamurdan yapılan düğüm poğaçayı paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu poğaçayı mesai arkadaşım Hülya yaptı. Çok güzel olmuşlardı. Ellerine sağlık arkadaşım.
Arkadaşlar Hülya bu poğçanın tarifini  http://www.portakalagaci.com/ sitesinden alarak yapmış. Bende birazcık tembellik ettim tarifi aynen kopyaladım.
Bende bu tarifimi P.D.Ç.S.E. 54'e ev sahipliği yapan http://hayattanazicik.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım.
Gelelim tarifimize.
Malzemeler:

2 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Yumurtanın beyazı (sarıları üzerlerine sürülecek)
1 Tatlı kaşığı toz şeker
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
50 Gr yaş maya
Aldığı kadar un

İç malzemeleri:
Peynir ve maydanoz

Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Susam
Çörek otu
Ay çekirdeği içi
2 Yumurtanın sarısı (ben hamurdan artan yumurta sarıları az gelince iki tane daha ekledim. artan yumurta beyazlarını da peynirli içe karıştırabilirsiniz.)

Hazırlanması:
Mayayı ılık sütte eritin. Yoğurma kabına bir miktar unu alıp tuz, şeker ve kabartma tozu ile karıştırın. Eriyen mayayı azar azar una ekleyin. Bir elinizle yoğururken diğer elinizle yavaş yavaş yoğurdu, yağı ve yumurta beyazlarını ekleyin. Bu arada gerektikçe un ilave edin. Un yeterli gelince hamuru bir süre daha yoğurun. Daha sonra üzerine bir bez örterek oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin.
Hamur kabarınca 1-2 defa daha yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp açın. İçine 1 tatlı kaşığı maydanozlu peynirden koyup iyice kapatın ve rulo yapın. Bu ruloyu biraz esneterek düğüm atın. Düğümü yağlı kağıt serili tepsiye dizin. bu işlemi hamur bitene kadar tekrar edin.
Fırını 225C'ye getirin. Isınınca fırını kapatın. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çok az rendelenmiş kaşar serpin. Daha sonra karıştırdığınız çörek otu, susam ve ay çekirdeğini serpin. Tepsiyi kapalı haldeki fırında 5 dakika bekletin. Tepsi hala içinde iken fırın ısısını 225C'ye getirin. poğaçaların üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. (fırının içinde bekletme işlemi tarifte yoktu ama ben her mayalı hamur için aynısını yapıyorum.)
Arkadaşlar poğaçanın tarifini aynen sizlere aktardım. Portakal ağacının diliyle. Saygısızlık yapmak istemedim.

12 Şubat 2010

ŞAL

Merhaba arkadaşlar. Sizlere bugün yeğenim Ayşe'nin motif makinasıyla yaptığı şalları göstermek istedim.Malum ev hanımı bayanların gündüzleri izledikleri kadın programları var. Bunlardan bir taneside Deryalı günler.Yeğenimde bu motif makinasını Deryalı günler Programına sipariş vererek aldı. Modellerini farklı farklı kullanıyor. Ben ve arkadaşlarım bu şalları çok beğendik. Umarım sizlerde beğenirsiniz....Ellerine sağlık Ayşem Ayşem......
Mutlu ve sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.....

4 Şubat 2010

BOLU/MUDURNU ŞİVESİYLE YAZILMIŞ BİR MEKTUP

FATMA NİNE YE CEVAP:
Bu soğuk gış gününden ıccacık merabalar Fatma Nine...

Bu mektibi yazmacadım emme bem yazıma sataştığınız için yazmak zorunda gadım.Yazmasam herkes beni gabehetli zannedecedi.

Geçenki mektibinizde sinillendinizi söylemişsiniz unca isanların içinde.

Bu mektibi dünya alem okuyvatı.Bem hakkımda ne demezler şindi biliyo musunuz? Tabi bilmezsiniz.Pesent ettim dorusu.Gadın gısmı hep kendini düşünüyo.Bem Mihriban gızda aynı töbosun.

Mektibinizi okurken başıma bi arılar gedi bi arılar(ağrı ) gedi..İslah başım şaklanıyodu töbele osun.Utanmasam ünü boyu alayverecedim.

İnsan garısına hiç garı demez mi deyosunuz siz şindik.Deyemez deyosunuz öle mi?

Biz evleniken hökümatın mamırı: Sizleri garı-goca ilan ediyon.İkiniz de bir yastıkda gocayın dediydi.

O mamır yanış mı söledi yani.Ben onun dediklerini yapıyom hep.

Gırk yıldan beri de aynı yastığı kullanıyoz yamayıp gözeyip.İkinci yastığı amadık onun çin.Yeeeeeeeee....

Emme Afrıpa Billiğine girince memlekatımız Mihriban a miss decem, madam decem.Ben her şeyi biliyon demisiniz.

Hatta bu billiğe girince yabancılık çekmeyim deye bıldır gış Amelika ya da gittik.Staç gömek için.Biraz çatırpat ingilizce biliyom ye.

Ullada Mihriban gızınan gezekene yanımızda geçen bi gıza l Love you madmazel dedim. O da bana Oh my good dedi valla.

Bem ki sordu: bu ne deyo deye...Ben de o gız sen hanımın çok gözelmiş deyo dedim.Mihriban gız bi gubardı bi gubardı göme gitsin şartosun...

Siz bunnarı bilmeyosunuz de mi? Ben biliyon emme...

Ellen memlakatında bizim para gibi Üzerinde Atatürk ümüzün iresmi olan paraladan da yok.Paranın rengi aynı gicirgen gibi.Eline deydimi de batıyo bi batıyo Neysem...

Bi de sen gulaklan duymayo demişsiniz.Ben o gün bazarda arkamdan ünnedinizi duydum.Duydum da hışdamadım bana çekişecesiniz deye.İnsanlan içinde irezil omaya bem niyetim yok.

Bem gulakla şehremanda yörüyen garıncanın ayak sesini bilem duya.işime gelise. Anadınız mı?

Bi de erkeğn gadına bakması için ımmanak(çok) parası oması lazım demişsiniz.O doru bakın..Una bişe demeyom. Gelinin gözelliği damadın harcından olu demişler.Adamla omasa galla aç galır demisiniz.

Parası çok olan adamla çok gadına baka desem yanış omaz de mi Fatma Nine.

Aslında çok para azdırır isanı bence.Bişe aklıma gedi şincik:

Sonradan görmeler şaşar

Olmadık işlere koşar

Yazık ki şeytana uyup

Kırk yıllık hanımı boşar...

Bıldır yılbaşında ebulgubullerin yetmişlik Salâ Dayıya hani bilattan ımmana para vurmuştu ye.Adam parayı gapınca bi ayrıksa omaya başladı.Bi çalım bi çalım.Yörüyüşü bile değişmişti adamın.Yırçalmıştı adam islâh.Bi duyduk ki elli yıllık hanımını boşamış Istanbul yanlarında yirmi yaşında kivir kivir gız almıştı...Nodu sonu?

Gız bütün paraları bangada üzerine yaptırmış.Sonunda Salâ dayıyı evden gapı dışarı depmelemişti.Siz de biliyosunuz bunu.Adam Dimyat a pirince gidekene evdeki bulgurdan da odu valla.U da pulise gitti.Abukat duttu.Bişe çıkmadı.Giden gitti gayrı.Höşmelin gibi oluvedi sonunda.

Şimdi onun bunun verdiğiyle doyunuyo,geyiniyo de mi?

Iııı.Şey...Şindi aklıma gedi.Geçen ki mektibimi Memet Amca da okumuş.O gün gaveye tosul tosul gedi.Domatiz gibi gızarmış.Geli gemez pavkırmağa başladı unca isanın içinde bana.

Sancılı inekle gibi dört dönüyo gavenin ortasında.Amanin nele söledi bana nele.Valla sözleriyle badılcan gibi morarttı beni.Osun sizlerle merabamız va.Bişe demedim O na.

Ben dedigoduyu semen biliyosunuz.Emme velakin beki duymamışsınızdır.Memet Amca dışallada sizden ötürü gaşık düşmanı deyomuş.Benden duymuş omayın e mi.Oksunuz kimseye demeyin bem dedimi.

Ha... Bi de şey deyo Memet Amca... Yimek yapmayomuşsunuz. Düğüne,gınaya,duvağa, altın,dolar gününe gitmekten. Boyuna patatiz, dobalan yımırta goyomuşsunuz sufraya.Öle deyomuş herkese.Ben kimsenin işine garışmam biliyosunuz demi.Bana ne.Emme şu üç günlük yalan dünyada bi hatırınız va da undan deyom size.İyilik osun deye.

Gızman emme.Bişe da decem.Bu gadın milletine gökde düğün,gına va desele göğe merdiven dayamağa galkallamış. Bana göre  heva hoş.Nepalasa yapsınla.Bana ne.Onu gadınla düşünsün.

Bullada hevala soğudu.Fıkara yamalığı gibi pala pala gış yağıyo.Sizin ullada bulla gibi mi?

Neyse yete gayrı.Bi çıkın gelin be.Bu gış gecelerinde vakıt da geçmeyo.Geliseniz Face Book ta oyunla oynarız.Urda nele va nele...

Toğukla akıl bali osaydı size toğuk da kesiveridik.Onun yerine Mihriban gız mayalı gartlaç yapıveri.Kül çöreği yapıveri.Basma hevla basıveri.Boz armıt turşusuda va bizde.Hele siz bi gelin.Unları billikte gülüş çığrış yiyiverem deyom ben.

Neyse sizi eylemeyim.Belki güne gidecesinizdir.

Evdekilerin hepiciğne selam ederim.Mihriban gız da selam söleyo..

Görüşmek üzere.

BYE...

Not:

Bu mektibi ben kendi elcağazımla yazmışımdır..

Not: Mudurnuhaber sitesinden alıntıdır

2 Şubat 2010

FIRINDA PATATES SALATASI ( P.D.Ç.S.E.53)

Merhaba arkadaşlar. Bolu patates üretimi çok fazladır.Böyle olunca  tüketimide çoktur. Hani Doğukaradeniz halkının Hamsinin her çeşidini yaptığı gibi. Patates çorbasından tutunda Paşa pilavına kadar her türlü çeşidini yaparız. Benim yaptığım patates salatasınada öyle.
Arkadaşlar bu salataya ölçü veremiyeceğim göz kararı olarak ayarladım.
Malzemeler:
Patates
Yeşil Soğan
Kuru Soğan
Maydonoz
Tuz,pul biber,karabiber
Limon suyu, Zeytin yağı
Yapılışı:
Patatesler haşlanır,Doğranır. Diğer malzemelerde ince ince doğranarak patatese karıştırılır. Limon suyu, zeytinyağı, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edilerek harmanlanır.Tepsiye düzgün bir şekilde dökülerek önceden ısıtılmış fırına sürülür. Yeşil soğanlar hafif pişer gibi olunca (bizim buralarda börttürülür denir) fırından çıkarılır sıcak olarak servis yapılır.Arzu ederseniz üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz.
Bu salatamı bu hafta P.D.Ç.S.E. 53'e ev sahipliği yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum kolay gelsin arkadaşım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...