Bolu'nun karlı ve soğuk kış gününden merhabalar....Tabi kar sadece Bolu'da değil Tüm Türkiye'yi esir almış durumda...Şimdi bize kar güzel geliyor ama o kadarda güzel ve masum değil bence. Çocukluğumuz köylerde geçtiği için muhafazası olmayan evler buz tutmuş sular...Çocuk olduğumuz için çok fazla sorumluluğumuz yoktu ama büyüklerimiz için zorlu idi... Köy yerinde tabiki herkes hayvancılıkla uğraşır oda ayrı bir dert. Bunlar unutamadığım şeyler. Köylerde kömür bilinmezdi eskiden odun ve atölye talaşı yakılırdı. Bizler çocuk olduğumuz için sabaha kadar yakılacak odunları biz taşırdık atölyelerden tenekelere talaş hazırlardık.. Şimdiki çocuklar olsa oooooooo.Onlara kaldıysak kara güne kaldık. Okula giderdik okul sobasını yakardık.. Köyü bırakın Bolu'da merkezde uzun yıllar sobalı evde oturduk. Ben evlendikten sonra yine 7 yıl sobalı evlerde oturdum hep aynı sıkıntı...Bunları neden anlattın diyeceksiniz...Bu havalarda hala kafamda o günler oluyor. Eve giderken kapıyı açınca soğuk bir havayla karşılaşacakmışım,evin suları donmuştur gibi bir telaş alıyor. Daha sonrada kendi kendime diyorum kızım artık kaloriferli evdesin kafanı topla. Evet evin kapısını açınca sıcacık bir havayla karşılaşıyorum ya offfff o zaman mest oluyormu işte.haytımın uzun yıllarını böyle geçirdiğim için unutamıyorum..Sıcacık kaloriferin başında dışarıyı seyrederken köylerde oturanlar aklıma gelir üzülürüm. Şu an annem ve babam hala köydeler ve aynı yaşantı devam.. Onları köyden bir türlü koparıp şehir merkezine getiremedik. Bize bu rahatlığı sundular ama kendileri kopamadılar .:((((( Hoş teknoloji ilerledi artık. insanlar eskisi kadar sıkıntı çekmiyorlar ama. Olsun kış kıştır.
Aslında ben bu gün hiç yazı yazmadan tarifime geçeyim diyordum ama birden çenem açıldı.(Daha doğrusu parmaklarım)
Not: Tariflerimizi mutlaka diğer arkadaşların sitelerinden görerek yapıyoruz. Bende bu tarifimi bir arkadaşın sitesinde gördüm ama hatırlayamıyorum hangi site olduğunu. Ölçülerinin aynısını kullanarak yaptım. Kusuruma bakmasın kaynak gösterilmeden yayınlamış diye....
Haydi gelelim tarifimize
MALZEMELER:
1 Kg. havuç
2 Su bardağı toz şeker4 Tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 Paket vanilya
1 Limon kabuğu rendesi
1 Limon suyu
1 Paket kedili bisküvi ya da etimek
YAPILIŞI:
Havuçları soyup, küçük parçalara ayırıp tencereye koyun. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve havuçları haşlayın. (Haşladığınız havucun suyunu dökmeyin, tekrar kullanacağız) Haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın. Tencereye haşladığımız havucun suyunu koyun. Su eksilmiş olacaktır. 4 su bardağına tamamlayın. (1 su bardağına 1 yemek kaşığı nişasta gelecek.) Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı, limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip muhallebi gibi pişirin. Kaynayınca içine püre haline getirdiğiniz havuçları ekleyip bi taşım kaynatın.Borcama kedidilini ya da etimekleri dizin. Üzerine havuçlu muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece beklettikten sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
72.P.D.Ç.S. Etkinliğine ev sahipliği yapan Güloanne' ye ve Çay Kahve Bahane Etkinliğine ev sahipliği yapan Elif'e gönderiyorum.
72.P.D.Ç.S. Etkinliğine ev sahipliği yapan Güloanne' ye ve Çay Kahve Bahane Etkinliğine ev sahipliği yapan Elif'e gönderiyorum.