28 Ekim 2018

PAMUK PRENSES PASTASI




PRENSES PASTASI
Malzemeler:
2 Adet yumurta
2 Türk kahve fincanı toz şeker
1 Türk kahve fincanı yoğurt
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 Pk kabartma tozu
1 Pk vanilya
3 Türk kahve fincanı un

Kreması için:
500 ml süt
1 Çay bardağı toz şeker
1 Adet yumurta sarısı
1,5 Yemek kaşığı un
1,5 Yemek kaşığı nişasta
 1 Pk vanilya
1 Yemek kaşığı tereyağ
Üzerine:
1 Pk orman meyveli sos
Yapılışı:
Derin bir kaba 2 yumurta kırılır üzerine toz şeker eklenir mikserle 3-4 dk çırpılır . Yoğurt ve sıvıyağ konulup tekrar çırpılır. Kabartma tozu vanilya ve un eklenerek karıştırılır. Tart kalıbı margarinle yağlanır hafifçe un serpilir. Karışım tart kalıbına dökülür ve 170’ yaklaşık 25 dk pişirilir. Kürdanla kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek ılıtılır.

Kreması için Daha sonra süt, toz şeker  yumurta sarısı nişasta ve un konularak karışım ocağa konulur. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama alana kadar pişirilir Krema piştikten sonra altı kapatılır kremanın içine vanilya ve tereyağ koyulup karıştırılır. Krema ılımaya bırakılır. Kek tart kalıbından ters olarak servis tabağına konur. Krema orta kısmına dökülerek spatula ile düzeltilir. Soğuduktan sonra pastanın üzerine   paketin dışındaki tarife göre hazırlanmış orman meyveli sos  dökülerek servis yapılır.

25 Ekim 2018

DAMAT PASTASI


          İyi günler. Pastamın yapımı çok kolay ve bir o kadarda lezzetli. tarifim kendi icadım değil ama hangi siteden görüp te yaptığımı bilemiyorum arkadaşlar. Biliyorsunuz paylaşmak güzeldir..Hadi size kolay gelsin.


DAMAT PASTASI

Malzemeler:
2 Adet yumurta
½ Su bardağı süt
½ Su bardağı sıvı yağ
½ Su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
2 Yemek kaşığı tepeleme kakao
1 Su bardağı un
1 Pk kabartma tozu
1 Pk vanilya

Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
3,5 Yemek kaşığı şeker
2,5 Yemek kaşığı tepeleme un
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Pk vanilya
½ Su bardağı Hindistan cevizi

Üzerine:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
       2 yumurta kırılır üzerine toz şeker eklenir mikserle 3-4 dk çırpılır. Süt ve sıvıyağ konulup tekrar çırpılır. Daha sonra kakao kabartma tozu vanilya ve un eklenerek karıştırılır. Tart kalıbı margarinle yağlanır hafifçe un serpilir. Karışım  tart kalıbına dökülür ve 170’ yaklaşık 20 dk pişirilir. Kürdanla kekin pişip pişmediği kontrol edilir. 
     Daha sonra süt, toz şeker ve un konularak karışım ocağa konulur. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama alana kadar pişirilir. Krema piştikten sonra altı kapatılır kremanın içine vanilya ve tereyağ koyulup karıştırılır. Daha sonra hindistan cevizi eklenerek karıştırılır. Krema ılımaya bırakılır. Kek tart kalıbından ters olarak servis tabağına konur.(kekte ılık olmalıdır.) Krema orta kısmına dökülerek spatula ile düzeltilir. Soğuduktan sonra üzerine bolca Hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.

18 Ekim 2018

SULTAN SALATASI

Uzun uzuuuuun bir aradan sonra yine sahalara dönmeye başladım.Sonbaharın gelmesiyle kış sezonu günleride başladı. Malun gün yapan her bayanın mutfağa geçmeden önce yolu cahidesultan.net den geçer diye düşünüyorum ben. Salatamın tarifi ordan ve aynen size aktarıyorum.
SULTAN SALATASI

Malzemeler:
Bir su bardağı ev yapımı erişte
2 Adet közlenmiş patlıcan
2 Su bardağı yoğurt
2 Diş sarımsak
2 Adet kırmızı kapya biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 Çay bardağı çekilmiş ceviz
Bir tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI
Erişteyi bol suyla haşlayıp süzün közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayıp erişteye ilave edin üzerine Sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına döküp yayın. Diğer tarafta tavaya zeytinyağını ve ince uzun doğranmış kapya biberi ekleyip soteleyin.
Sotelenmiş biberi salatanın üzerine yağı ile beraber gezdirin. En son çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanozu serpip servis edin.

29 Mart 2018

İNCİRLİ KARAMELLİ PASTA


         Merhabalar.11 yıl önce sitemi ilk kurduğumda işin acemisi olduğum için bir sürü sitenin sıkı takipçisi oldum. Bunlardan biride cahide sultan ama ilk yıllarda cahidenin elleri olarak karşıma çıkmıştı. Şimdide bir iki isim değişikliğinden sonra cahide sultan olarak takipçilerine çok güzel şeyler sunuyor. Bu tatlıyıda onun sitesinde gördüm ve hemen denedim. çok güzel oldu. Sizlerede tavsiye ederim. Tarifi tamamen cahidesultan.net de bulabilirsiniz ben hiçbir değişiklik yapmadım aynen paylaşıyorum. Çok teşekkür ederim ellerine sağlık sevgili cahide sultan.
İNCİRLİ KARAMELLİ PASTA
Malzemeler 
Keki için (kelepçeli kek kalıbı kullandım.)
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı p. kabuğu rendesi
Muhallebisi için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için
400 gr. kuru incir
1 çay bardağı ceviz
Karamelli şerbet için
1.5 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı
 Yumurta ve şekeri iyice çırpılır. Sütü, yağı ve portakal kabuğunu eklenir En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırılır. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür. 180 derecede kek pişirilir.
Kek pişerken kuru incirleri küçük doğranır. Cevizi iri parçalara bölünür.Pişen kek kalıptan çıkarılır.Kalıp yıkayıp kurulanır. Yeniden hafifçe yağlanır.(Kelepçeli kalıp olduğu için tabanına yağlı kağıt koydum.)
Küçük bir tencerede 1.5 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritilir. Üzerine 2 su bardağı soğuk su yavaşça dökülüp kaynamaya bırakılır. Limon suyunu eklenir. Cıvık bir şerbet elde edilir.Altını kapatılır. Şerbetin içine incirleri atılarak 2-3 saniye şerbetin içinde çevirip kevgirle ayrı bir kaba alınır. Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serilir. Diğer tarafta, yağ  haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alınıp  karıştırarak muhallebi pişirin. Pişen muhallebiye tereyağı  ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpılır. Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayılır. Önceden pişirilen kek de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatılır. Hafifçe bastırılır
Kalan karamelli şerbetin yarım su bardağı sos için ayrılır. Kalan kısmı biraz daha ısıtıp kekin her yerine gelecek şekilde dökülür. Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirilir.
SOS: Kalan yarım su bardağı Karamelli şerbete 1 dolu çay kaşığı nişasta ve 1 tatlı kaşığı çiçek yağı eklenip pişirilir. Akışkan kıvamlı olmalı.
Bu sos kekin üzerine gezdirilir.Bu sosu yapmak istemezseniz, karamelli şerbet için 1,5 su bardağı su kullanılır.

26 Mart 2018

BAHAR KURABİYESİ


       Ev  hanımlarının sosyal aktivitesi olan GÜNLER. Sonu gelmeyen, günüm var diye günlerce temizlik yapan ne yapacağım kaygısına düşen bizler. Son zamanlarda artık günler dışarıda yapılır oldu ama bir tanede olsa mutlaka evde gün yapmalıyız. Bu şart. Bende aynı furyanın içindeyim. geçen hafta günüm vardı. Yaptığım mamaları da burada sizlerle paylaşmak asli görevlerimin arasında tabiki de.. Artık sosyal paylaşım siteleri çok fazla arttı el elden üstün oldu. Bende bu kurabiyeyi bir sosyal paylaşım sitesinde gördüm çok beğendim. Arkadaşlarıma da yaptım. Umarım beğenmişlerdir.Ama kimin sayfasındaydı hatırlayamadım. Buradan sesleniyorum kusura bakma arkadaşım ismini belirtemedim.Ve tarifini aldım..

BAHAR KURABİYESİ

Malzemeler:
250 Gr. Tereyağı( Oda sıcaklığında)
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Adet yumurta sarısı
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı kaakao
5 Su bardağına yakın un ( Kakao hamuru sertleştiriyor ununu ona göre ayarlayabilirsiniz)
Susam
Üzeri için Fıstık (Siz neyle süsleyecekseniz onu kullanın)

Yapılışı:
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta vanilya ve pudra şekerini geniş bir kasede yoğurulur.  5 dk yoğurduktan sonra unu ilave edilir. İyice yoğurulur. Bu Hamurdan 1 çorba kasesi kadar ayırıp kalan hamura kakao ve kabartma tozu  ilave edilip tekrar yoğurulur. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp susama bulanır. Fırın tepsisine dizilir. Üzerine yuvarlak kalıp bastırılarak ortası çukurlaştırılır. Sade renkli hamur merdane ile açılır (Yağlı kağıdın arasında açabilirsiniz.) minik çiçek kalıplarla kesilip kurabiyenin çukur yerlerine yerleştirilir. Ortalarına fıstık fındık, badem yerleştirilir, (ben kakaolu pasta süsü boncuk şeker kullandım) Önceden ısıtılmış !80' fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Ve tepside soğutularak servis tabağına alınır. Misafirlere özenle sunulur,afiyetle yenir.
Sizlere kolay gelsin.

GÜNLERDEN GÜN

KIYMALI YUFKA BÖREĞİ
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
İNCİRLİ KARAMELLİ PASTA
BAHAR KURABİYESİ

KEREVİZ SALATASI
FASULYE PİYAZI
BULGURLU KALDIRIK SARMASI
LAHANA/KARNIBAHAR TURŞUSU

20 Şubat 2018

ŞEFTALİ KURABİYE


        Uzun bir aradan sonra yine bir kurabiye tarifi eklemek istedim. Hoş bloglara eskisi kadar rağbet yok ama yinede ben burdan birşeyler paylaşmayı seviyorum. Bu konuda Sosyal medyada aşırı deredece bir aktivasyon var sağ olsun arkadaşlar çok güzel  paylaşımlar yapıyorlar hepsinin ellerine sağlık. Bu tarifimi daha öncede paylaşmıştım.Yine bir hatırlatma olmuş olur. Ben yine buradan paylaşayım ne dersiniz.
 ŞEFTALİ KURABİYE
Hamuru İçin:
1 Yumurta
250 gr. Margarin (oda sıcaklığında)
1 Kahve fincanı sıvıyağ
3-4 Kaşık yoğurt
8 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 750 gr)
Şekil vermek içi 25-30 adet ceviz kabuğu
1 Fiske kırmızı şekerci boyası
Üstünü kaplamak için bir miktar toz şeker ve süslemek için nane yaprakları

Kreması için:
4 Yemek kaşığı un
8 Yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı kakao
2 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
50 Gr margarin (oda sıcaklığında)

Yapılışı: 
Şeker, margarin, sıvıyağ ve yoğurt sırasıyla yoğurma kabına alınarak mikserle çırpılır. Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek elle yoğurulur.Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak  yarım ceviz kabuklarının üstü kapatılır ve ters çevrilerek unlanmış fırın tepsisine dizilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ceviz kabukları kolayca kurabiyelerden ayrılır.
Diğer tarafta krema için un toz şeker ve kakao karıştırılır ve 2 sb süt yavaşça ilave edilir.Koyulaşıncaya kadar pişirilir ocaktan indirmeden önce 1 paket vanilya konur. Krema pişirilip soğutulduktan sonra ; 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile 50 gr margarin bir çatal yardımıyla karıştırılır ve kremaya ilave edililerek mikserle çırpılır.Bu krema ortası çukur olan kurabiyelerin içine doldurulur ve 2 kurabiye birbirine yapıştırılır.

Şimdi sıra kurabiyeleri süslemeye geldi;
 Bir fiske kırmızı şekerci boyası sulandırılır. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürülür ve kurabiyeler toz şekere bulanır. Tıpkı bir şeftaliye benzeyen kurabiyeler nane yapraklarıyla süslenir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...