30 Aralık 2015

ÇAMAŞIR YIKAMANIN KEYİFLİ HALİ

Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.

Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.

Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.



Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.

Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.

Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

10 Kasım 2015

ZİNCİR ŞEKLİNDE BOYUNLUKLAR



      Havaların soğumasıyla şişler ve yünler ortaya çıktı. Ama ben bu yıl sağlık sorunlarım nedeniyle el işi yapmayı düşünmüyorum. Konudan komşudan hısımdan akrabadan ve arkadaşlardan geçinmeyi düşünüyorum. Durum böyle oluncada; Sevgili komşum Ayla'nın kendine ve bana ördüğü boyunluklar. Ellerine sağlık arkadaşım.

4 Kasım 2015

UN KURABİYESİ


       Merhaba arkadaşlar.29 Ekim ve seçim birleşince tatil uzun oldu ve Üniversitede okuyan gençlerimiz tatili fırsat bilip ailelerinin yanına geldiler. Tabiki benim canım oğlumda fırsat bu fırsat dedi ve geldi. Böylede olunca oğluşumun sevdiği şeyleri yaptım. Giderken de çantasına istediklerini yapıp koydum. Un kurabiyem de bunlardan biriydi. Benimde çok sevdiğim yıllar öncede birkaç defa deneyip istediğim gibi yapamadığım bir kurabiyedir. Ama bu sefer gözümü karartıp yaptım, gerçekten çok güzel oldu. Sizlerinde '' güzel olmuştur ama biz tadına bakamadıktan sonra''' dediğinizi duyar gibi oldum. Haklısınız ama yapacak birşey yok.
Gelelim güzel mamamızın tarifine

Malzemeler:
1 Paket margarin
2 Çay bardağı sıvı yağ
5 Yemek kaşığı pudra şekeri
5 Su bardağı un ( Kıvamını siz ayarlayabilirsiniz)

Yapılışı: 
Oda sıcaklığında eritilen margarine sıvı yağ eklenerek iyice yoğurulur. Daha sonra pudra şekeri ve un eklenerek hamur yoğurulur. Hamurdan büyük parçalar alınarak rulo haline getirilir. Çatalla şekil verilerek kesilir. Tepsiyi yağlamadan kurabiyeler dizilir. Önceden ısıtılmış 160' fırında 25-30 Dk. pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun şimdiden...

Arkadaşlar malum internette birsürü yemek siteleri  ve bu sitelerde binlerce tarif var. Bende bu tarifimi bir sitede yakaladım ama hatırlayamıyorum şu anda.

22 Ekim 2015

SÜRPRİZLİ KREMALI KEK


Benden selam olsun Bolu beyine
Çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır
Ok gıcırtısından kalkan sesinden
Dağlar seda verip seslenmelidir.


Merhaba arkadaşlar. Yazıma bu dörtlükle başlamamın sebebi sizlere Boluda'dan kucak dolusu sevgi ve selamlar gönderiyorum..

Sonbahar geldi hava nemli zaman zaman yağmurlu havada mantar kokusu. Şu an hayat bizde böyle.....

Bunlarda  mevsimin ilk mantarları...Her yerde olan ve herkesin güvenle yiyebildiği kanlıca mantarı (Her yöreye göre ismi değişiyor ).
Oturma mevsimide geldiği için  malumunuz günlerde başladı. Değişik değişik mamaların yapımı ve sunumları tüm hızıyla başladı. Bende bu kervana katılanlardanım. Geçen ay günüm vardı sevgili arkadaşlarıma hemşerimiz olan Oktay ustanın güzel ve lezzetli kekini yaptım sizlerlede paylaşmak istedim.

Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
2,5 Su bardağı un

Kreması İçin:
3 Su bardağı süt
1 Su bardağı toz şeker
3 Çorba kaşığı tepeleme un
1 Paket labne peyniri
1 Paket vanilya

Üzerine:
50 Gram bitter çikolata
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurtalar kırılıp şeker ilave edilir ve çırpılır. Sıvı yağ, süt, kakao eklenip karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilip çırpılır, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülerek 170' önceden ısıtılmış  fırında 35-40 dk. pişirilir.
Kremanın yapılışı:
Bir tencereye süt, un, toz şeker, vanilya koyulup çırpma teliyle karıştırarak krema pişirilir. Kaynadıktan sonra 2 dk. daha kısık ateşte pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra üzerine labne peyniri ilave edilip ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır. Pişirilen kek soğutulur. Soğumuş olan kekin üst bölümünden ince bir kapak kesilir. Kekin içini elle yada kaşıkla oyup çıkartılır. Soğumuş olan krema kekin içine boşaltılır. Kekin içi ufalanarak kremanın üzerine doldurulur ve hafifçe bastırılır. Daha sonra kesilen ince kapak üzerine yerleştirilir. Bir gece dolapta bekletildikten sonra tepsiye ters çevrilerek kalıptan çıkartılır. (Üzerine bitter çikolata deniyor ama ben hazır çikolata sos kullandım.) Üzerine çikolata sosu dökülür ve hindistan cevizi ile süslenir. Şimdiden afiyet olsunnnnnn......

5 Haziran 2015

BAYATLAMAYAN POĞAÇA



        Merhaba arkadaşlar. Poğaça yapmak bizim mutfaklarımızın  değişmez ikramlarından biridir. Benimde paylaşımım biraz klasik olacak ama. Ne yapalım burada bilgilerimizi her zaman paylaşmaktan büyük haz aldığımız için bende paylaşmakta sakınca görmedim. Mayalı hamur gibi çabuk bayatlamadığı için malum hepimizin uzaklarda çoluğu çocuğu var.Onlara giderken mutlaka yolluk yapıyoruz yada kargo ile gönderiyoruz. Bu poğaçamızı da rahatlıkla gönderebiliriz.Tavsiye ederim arkadaşlar.Oğlum İzmir'de Üniversitede okuyor. Dönüşünde yapıyorum.
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
Malzemeleri:
2 Yumurta
2 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Çay kaşığı tuz
2 Paket kabartma tozu
7 Su bardağı un (5 bardaktan sonrasını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
İç malzemesi:
Peynir 
Maydanoz
Pul biber
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Yalnız arkadaşlar hamuru her yaptığımda kıvamı farklı oluyor o yüzden 5. bardaktan sonraki unu siz kendiniz ayarlayabilirsiniz. 
Hamuru iyice yoğurduktan sonra cevizden büyük parçalar alarak elinizle açıp ortasına önceden hazırlamış olduğunuz rendelenmiş (Maydanozlu ve pul biberli) peynirden koyarak istediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürerek pembeleşene kadar fırında pişiriniz. Afiyet olsun.
Arkadaşlar basit bir şekilde anlattım kusura bakmayın.Poğaça yapmak zaten en kolay iştir bence...............

24 Mayıs 2015

FULAR



        Merhaba arkadaşlar  herkese iyi pazarlar. Bir ara fular yapmaya takılmıştım . Bu fularımda onlardan ama fotoğraf çekip sizlerle paylaşmayı unutmuşum. Bugün sosyal paylaşım sitemde gözüme çarptı arkadaşlar fular etkinliği yapıyormuş. Onların çok güzel grupları var çok güzel etkinlikler yapıyorlar. Tabi ben onlara ayak uyduramıyorum. Benimde aklıma geliverdi bu fularımı paylaşmak. Buda benim karanfilli fularım... Tabiii etkinlik çerçevesinde değil bu paylaşımım...
Sıcaklarda etkinlik yapan arkadaşlarıma da kolay gelsin burdan....

23 Mayıs 2015

TART KALIBINDA YOĞURTLU PATATES SALATASI

           Merhaba arkadaşlar. Bu sene yaz gelmeyecek derken havalar birden ısındı. İnsan oğluna yaranılmaz ki zaten. Ama buna rağmen şikayet etmiyorum sert bir kış mevsiminden sonra çok güzel her taraf yemyeşil. İçimiz ısındı. Her tarafın kendine has güzelliği var. Hele Karadeniz bölgesinin yeşilliği apayrı  bir güzel.(Övünmek gibi olmasında).......
        Ben sizlerle misafirlerime yaptığım patates salatasının tarifini paylaşmak istedim. 1-2 de laf salatası yaptım.
Patates salatamızın malzemeleri:
1 Kg patates
2 Adet havuç
Yarım demet dereotu
3-4 Dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Biraz tereyağ ( 1 Çorba kaşığı kadar)
Yarım limon
Karabiber, Kimyon, tuz, zeytin yağı
Üzerine:
Süzme yoğurt 
Sarımsak
Pul biber
Nane
Yapılışı:
       Patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve rendelenir. Tereyağı eklenerek karıştırılır. Havuçlar rendelenip sotelenir. Patateslere eklenir.Sonra Soğan, dereotu, maydanoz doğranarak eklenir. Limon, karabiber,kimyon tuz eklenerek karıştırılır. Tart kalıbına streç film kaplanır. Patatesli karışımı koyup bastırarak düzenlenir. Birkaç saat dolapta bekletilir bir gecede bekletebilirsiniz. Daha sonra dolaptan çıkartılarak tepsiye ters çevrilir. Ezilmiş sarımsaklı yoğurt üzerine düzgün bir şekilde yayılır. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun canlar......
Not:Arkadaşlar yaptığımız tarifler mutlaka internette dolaşırken gözümüze çarpıpta kaydettiğimiz tariflerdir. O yüzdende kaynak belirtemiyorum. Hiçbir arkadaşımda kusuruma bakmasın aaaaa bu benim tarifim ama kaynak belirtmemiş diye...........
İşte öle dümdük.......:)))))))



17 Mayıs 2015

BOLU-ANTALYA HATTI vee AKASYA KOKUSU NURAYYYYY




     Merhaba hayat sürprizlerle doludur derler ya gerçekten öyle.Bugün havanın güzelliğini ve pazar oluşunu fırsat bilip kendimizi kırlara atmaya karar verdik.Tabi piknik alanlarına da yalnız başına gidince tadı çıkmaz. Bizde eşimin abisi kardeşi ve yeğenleri organize olduk.Güzel Bolu'muzun Nezih mekanı Tokadi Hayrettin Türbesinin bulunduğu mesire yerinde kahvaltı yapmaya karar verdik.

         Malum sosyal paylaşım sitelerinden de hiç çıkmıyoruz kim nerede ne yapıyor oralardan görüyoruz.
      Bende bugün aynı paylaşım sitesinden nerede olduğumu yazınca sevgili Akasyakokusu arkadaşım Sevgili Nuray cığımla karşılaşma fırsatı buldum. Antalya'da oturan Nuray Ankara'ya sevgili kızının yanına geliyor. Önceden de birkaç yıl Bolu' da yaşadığı için Aban'ta geçerken bizi yakaladılar. Ama nasıl mutlu oldum anlatamam 8 yıldır sanaldan tanışırız ama hiç karşılaşmamıştık. Hatta benim sitemi kurduğum zaman benim ilk takip ettiğim arkadaşlarımdan bir tanesidir kendisi. Onunda bugün benim için paylaşım sitesindeki düşüncelerini size aynen aktarıyorum. "Gülcan'cığım ne güzel sürprizdi öyle.. Kim derdi yıllar sonra Abant'a gideceğimi tesadüf seni görüp buluşacağımızı değilmi. Seni gördüğüme çok sevindim inan. Her şey için samimiyetin güler yüzün neşeli muhabbetin için çok tşk ederim.." Bende çok teşekkür ederim arkadaşım yüz yüze tanışma fırsatını verdiğin  için. Sanal alem bu defa işe yaradı.. O gün bir taşla iki kuş vurmuş olduk hem kardeşlerle yeğenlerle güzel bir kahvaltı muhabbet. Sonrasında da çok kısacıkta olsa çoook uzaklardan misafir ağırla. Bizimkiler; kahvaltının devamını dilerim. Nuray'cığım senide daha güzel bir günde beklerim.




14 Mayıs 2015

BELİŞ TATLISI 1


       Merhaba arkadaşlar. Bolu'da bu aralar yoğun bir hafta geçiriyoruz. Ebeler haftası, Hemşireler Haftası, Anneler Günü birde Bolunun babası İzzet BAYSAL adına düzenlenen İzzet BAYSAL Şükran Günleri derken  şehrimiz çok hareketli. Allahtan havalar birazcık soğukta olsa güzel güneşli.  Baharın güzelliğinden olacak galiba içim içime sığmıyor. Bu  güzel günlerde bende size tatlımı sergileyeyim dedim. Geçen ay günüme yaptım.
BELİŞ TATLISI
MALZEMELER:
24 Adet baklavalık yufka
5 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket krema yada 1 su bardağı yoğurt
1 Su bardağı irmik
2 Paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Yumurta şeker çırpılır. Daha sonra sıvıyağ, krema veya yoğurt ilave edilir. İrmik ve kabartma tozu da katılarak kek kıvamında bir hamur elde edilir.
Borcam tepsiye yufkalar tek tek serilerek dışa sarkan kısımları içe katlanır. Ve her 2 yufkadan sonra aralarına irmikli harçtan 2 -3 kaşık dökülür ve her tarafını kaplayacak şekilde kaşıkla tepsiye yayılır. Böylece 12 kat olmuş olur. Kalan harçta en sonunda tepsinin her tarafına dökülerek 175' de üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbeti üzerine ılıkken dökülür. Dilimleyerek servis yapılır.

12 Mayıs 2015

ÇİÇEK ÇÖREK (ÇİÇEK PİZZA- AYÇİÇEĞİ PİZZA)



       Merhaba arkadaşlar.Bu aralar hiç iyi haberler almıyoruz. Vefatlar hastalıklar.Çok güzel sitesi olan ve benim hiç tesadüf etmediğim bir ablamız Cihan'ın Bahçesi kalp krizi geçirip vefat etmiş. Allah geride kalanlarına sabır versin. Arkasında bir sürü takipçi bırakarak göç etti.:(((( Ama gerçekten süper yaratıcılıkları var. Sitesini çok beğendim. Süper ötesi bir site......
       Gelelim Çöreğimize; Bu çöreğimi çok önceden yaptım ama bir türlü sizlerle paylaşmak nasip olmadı. Sevgili Cahidejibek sayfasında görmüştüm. Çok beğendim ve akabinde de bir günümde yaptım. Sevgili arkadaşımın   tarifini hiç değiştirmeden uyguladım ve bu güzel çörek/ pizza ortaya çıktı. Ellerine sağlık arkadaşım. Benimde ellerime sağlık değilmi arkadaşlar......

    MALZEMELER
Hamuru için:
  • 2 Su bardağı ılık süt 
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 2 Yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1.5 Yemek kaşığı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 Su bardağı un
  • 1 Yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
İç malzemeleri:
Küçük çiçekler için
  • Kıymalı harç hazırladım
Orta kısım için
  • 2 Adet haşlanmış patates
  • 100 Gr. beyaz peynir
  • 50 Gr. kaşar peyniri
  • 1 Adet yumurta
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı tereyağı 
YAPILIŞI
         Mayalanan hamurun üçte birini elinizde yuvarlayıp, merdaneyle yarım cm. kalınlıkta açınız.
          Kullanacağınız tepsinin ağız kısmıyla hamuru kesiniz.
          Kestiğiniz kısmı tepsinin dibine yerleştiriniz. Teflon tepsiyse yağlamaya gerek yok. Farklı bir tepsi kullanılacaksa hafifçe yağlayınız.
         Kalan hamurlardan mandalina büyüklüğünde koparıp elinizin içinde açın.Hazırlanmış kıymalı harçtan  arasına koyup ağzını kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde, tabana serdiğiniz hamurun kenarına yerleştirin. Aynı şekilde 10 tane daha poğaça hazırlayıp kenarlara aralıklı olarak dizin. Kenarlarda çiçekler oluştu ve orta boş kaldı.
         Şimdi orta kısmı dolduracağız.
         Haşlanmış patatesi, dereotunu ve maydanozu doğrayın. Peyniri rendeleyin. Karabiberi ekleyip karıştırın.1 yumurtayı içine kırıp yeniden karıştırın. Bu karışımı orta boşluğa dökün.
         Üzerine tereyağını parça parça koyun.
         Kenar çiçeklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
        Pizzamız kabarıp çiçekler birbirine değince 180 derecelik soğuk fırına sürüp kızarana kadar pişirin.
         Haydi afiyet olsun arkadaşlar........

8 Nisan 2015

GÜL DESENLİ BATTANİYEM









       

Arkadaşlar çok yoğun ve yorucu bir günün ardından eve gelir gelmez yatıp dinlenmek yerine sizlere bu yaptığım cici battaniyemin modelini göstermek istedim.  Kışa girerken ufak tefek işlerle uğraşırken bir gün tesadüfen facebook sayfamda bir arkadaşın bu paylaşımını gördüm.Kimin paylaştığını hatırlayamıyorum şimdi. Zannedersen oda bir yabancı sitenin paylaşımını yapmıştı. Ama ne olursa olsun o arkadaşıma çok teşekkür ederim.Acayip hoşuma gitti. Hemen sıcağı sıcağına gittim iplerimi aldım. Sağ olsun annemde yardım etti 1,5 ay gibi bir sürede bitirdik. Annemle benimde ellerimize sağlık. El işi bana terapi gibi geldiği için ne kadar yorgun olursam olayım mutlaka akşamları birkaç dakikamı ayırırım.El işi yapmanın her türlüsünü çok severim.
       Bu güzel paylaşımdan sonra şimdilik sizlere iyi akşamlar diler bol el işli günler geçirmenizi dilerim. Haydi sizde boş durmayın battaniyenin bir ucundan başlayın.....Bybyby..........

Arkadaşlar en sonunda sizler için şablonunuda çıkarttım kolay gelsin herkese.....
Buda yabancı sitede gördüğüm model...

16 Mart 2015

BOYUNLUKLAR





Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi bu ara yaptığım paylaşımlarım da arkadaşlarımın büyük katkısı var. Bu boyunluk modelleri de yine Mesai arkadaşım Selin ve sevgili annesi Melek abla dan geldi. İkiside çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Sağ olun var olun. Çok teşekkür ederim. Her zaman desteklerinizi bekliyorum.

ATKI MODELLERİ






Kış mevsimini bir türlü gönderemediğimiz şu günlerde bütün herkes örgü peşinde olduğu için bana da arkadaşlarım yaptığı ve yaptırdığı örgüleri paylaşma görevi düşüyor. Hazıra konmak çok güzel bir şey olsa gerek. Bu atkılar da mesai arkadaşım Fatma'nın yaptığı modeller . Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık. Çok teşekkür ederim. Her zaman desteklerini bekliyorum Umarım beğenirsiniz..

12 Mart 2015

BOYUNLUKLAR






Kışın gelmesiyle birlikte örgü örme şevkimiz arttı. Yüncülerden beri gelemez olduk. Eskiden hırkalar kazaklar yelekler örülürdü. Şimdide aksasuarlar ön planda. Bu yüzdende  bu yılın modası boyunluklar olunca insanlar yaratıcılıklarını acayip şekilde ön plana çıkardı. İşte benim ve arkadaşımın ortaya çıkardığı örgüler. 

ÇİN PİLAVI




Herkese iyi geceler arkadaşlar. Önceden günlerde salata olarak kısır ve patates salatası bilinirdi. Daha sonra Rus salatası girdi hayatımıza. Son yıllarda teknoloji ve insanların yaratıcılığı birleşince acayip şeyler üretmeye başladık. Şimdide günlerde kısır patates salatası ve Rus salatasını özler olduk. Hele birde Bolu' lu olarak patates hayatımızın olmazsa olmazlarından. bende geçenlerde yaptığım çin pilavımı sizlerle paylaşmak istedim.

                                     ÇİN PİLAVI

MALZEMELER:
1 Kase pirinç
Küçük boy garnitür
Küçük boy mısır konservesi
Yarım demet yeşil soğan
1Su bardağı doğranmış kornişon turşu
Yarım demet dereotu
Sıvı yağ
Limon Suyu

Tuz

YAPILIŞI:

1 kase pirinç yarım saat önce sıcak suda ıslatılır.Daha sonra suyu süzülerek sıvı yağda pirinçler kavrulur ve üzerine iki ölçü sıcak su konularak pilav gibi pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra önce ince doğranmış dereotu katılarak karıştırılır. daha sonrada tüm malzemeler karıştırılarak limon suyu sıkılır. Veeee salatamız servise hazırdır.Haydi buyrun arkadaşlar.
Not: Ben bu defa ıslatılmış pirinçten yarım çay bardağı alıp şalgam suyuyla pişirdim. Farklı bir görüntü verdi. Sizlere de tavsiye ederim.

5 Mart 2015

GÜLLAÇ



  
       Özellikle Ramazan ayına mahsus bir tatlı olarak biliriz ama Canım oğlum çok sevdiği için bizim evde kış ortasında da birkaç defa yapılır. Yapılışı paketlerinin dışında var ama yinede merak eden arkadaşlarım için daha önceki yıllarda da yayınladığım tariften   buradan    alabilirsiniz. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...