Derin dondurucuların faydalarını anlatarak zamanınızı almayacağım, uzun süreli gıda depolama için başka bir seçeneğin olmadığını zaten biliyorsunuzdur. Henüz bilmiyorsanız da, bu yılki Kurban Bayramı’nda öğreneceksiniz zira etleriniz buzdolabı içerisinde en fazla bir hafta dayanacak! Yani ister et, isterse de diğer gıdalar için uzun süreli depolama yapmak istiyorsanız, bir derin dondurucu kullanmanız gerekiyor. Bu bakımdan iki seçeneğiniz var: yatay ve dikey derin dondurucu modelleri. Yatay olanlar bir sandığı andırıyor ve kapakları üst kısımda yer alıyor. Dikey olanlar ise aynı bir buzdolabı gibi: Kapakları ön kısımlarında bulunuyor ve (isminden de tahmin edebileceğiniz gibi) dik şekilde kullanılıyorlar. Ben, tercihimi dikey derin dondurucu modellerinden, hatta daha net söyleyecek olursak, UED 5170 DTK A++ modelinden yana kullandım.
Neden derseniz, her şeyden önce Uğur Soğutma markası güven veriyor. 60 yılı aşkın bir süredir derin dondurucu üretiyorlar ve bu nedenle benzersiz bir uzmanlıkları bulunuyor. Unutmayın, bu cihazları on yıllar boyunca kullanmak için alıyorsunuz ve he sağlamlıkları, hem de servis ağlarının yaygınlığı önem taşıyor. Uğur Soğutma, her iki bakımdan da beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Gelelim tasarıma: UED 5170 DTK A++, dikey bir derin dondurucu modeli. Ben bu tasarımı seviyorum zira kullanması daha pratik geliyor: Aynı bir buzdolabı gibi rahatça kullanabiliyor, hatta buzdolabının yanına koyarak uyumlu ve estetik bir görünüm elde edebiliyorsunuz (ben öyle yaptım, tavsiye ederim).
UED 5170 DTK A++ yalnızca 46 kilo, yani kimseyi çağırmama gerek kalmadan bir köşeden diğerine kolayca taşıyabiliyorum. İç hacmi 170 litre, sadece benim değil, komşularımın gıdalarını bile depolamaya yetiyor! A ++ enerji sınıfında olduğu için, neredeyse hiç elektrik harcamıyor. En sevdiğim özelliği de, elektrik kesintilerinde bile içindekileri 15 saat boyunca korumaya devam edebilmesi oldu. Sık sık kesinti yaşanan bir yerde oturuyorsanız, emin olun bu özellik çok işinize yarayacak. Satın almak için https://satis.ugur.com.tr/item/ued-5170-dtk-a/100028 adresini kullanmanızı tavsiye ederim, peşin fiyatına 12 taksit yaptırarak kredi kartınızla alabiliyorsunuz. Geniş iç hacimli, dayanıklı, pratik ve uygun fiyatlı bir derin dondurucu arıyorsanız, UED 5170 DTK A++ modelini gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.
Siz de ankastre renginin mutfaklara çok yakıştığını düşünenlerden misiniz? Bu yıl ankastre renklere ilgi çok fazla: Gümüş grisi bu renk, mutfaklarda hakikaten güzel duruyor ve bulunduğu her ortama değer katıyor. En çok da buzdolabı modellerine yakıştığını düşünüyorum, ankastre renkli buzdolapları mutfakların gerçekten de havasını değiştiriyor. Bu nedenle Uğur Soğutma’nın UES 585 D2K NFI A++ isimli buzdolabı modelini görür görmez sipariş etmeye karar verdim: Ankastre renginin en şık tonunu kullanıyor.
Sevdiğim bir renge sahip olması, tek tercih nedenim değildi elbette. Uğur Soğutma’yı gayet iyi tanıyorum, 60 yıldan fazladır derin dondurucu modelleri ile soğutucu cihazlar üretiyor. Açıkçası, bu sektörde rakibi olduğunu düşünmüyorum ve buzdolabının da bir soğutma uzmanından alınması gerektiği kanaatindeyim. Hem markayı, hem de ankastre rengini görür görmez satın alma kararı vermem bundan kaynaklanıyor. Buzdolabını yaklaşık 3 aydan bu yana kullanıyorum ve izlenimlerim şöyle:
İç hacmi 585 litre ve fazlasıyla yeterli geliyor. Açıkçası bu büyüklükteki bir iç hacmi, çoğu marka ancak en üst düzey ve en pahalı modellerinde sunabiliyor. ’da ise standart geliyor! Buzdolabı içerisindeki şeffaf sebzelik bölümü özel, zira nem kontrolü yaparak sebzelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Ayrı bir “0 derece” bölümü de var, süt ve et ürünlerini bu bölüme koyarak kullanım ömürlerini uzatabilirsiniz.
Buzdolabının no-frost özelliği var ve dondurucu bölmesinin kapasitesi tam 97 litre. Çoğu aile için fazlasıyla yeterli olacak bir kapasite bu. Isı kontrolü tamamen otomatik, bu da maksimum seviyede enerji tasarrufu yapmasını sağlıyor. Dış kapağı üzerinde bir LED gösterge var, hem çok şık duruyor ve hem de kapağı açmadan buzdolabı kontrollerine ulaşmanızı sağlıyor. Buzdolabını geceleri de kullanmayı sevenlerdenseniz hiç merak etmeyin: LED aydınlatması, toplam 5 adet temperli cam rafı mükemmel bir şekilde aydınlatıyor. Fiyatının çok üzerinde özellikler sunan UES 585 D2K NFI A++ modelini satın aldığım için çok mutluyum, mutfağım hem çok daha şık bir hale geldi ve hem de çok kaliteli yeni bir buzdolabım oldu! https://satis.ugur.com.tr/item/ues-585-d2k-nf-a/100030 adresinden siz de sipariş verebilir, ödemenizi 12 taksit halinde yapabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. Bu turşuyu sonbaharda yapmıştım, epey bir gecikmeden sonra paylaşıyorum ama kusuruma bakmayın. Sevgili mesai arkadaşım Zelnur'dan öğrendim bu turşuyu yapmayı. Çok nefis oluyor. Teşekkür ederim arkadaşım. Gelelim tarifimize...
Malzemeler:
Bir buçuk kilo biber
1Su bardağı sirke
1 Su bardağı zeytin yağı
1Su bardağı su
1 Su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Hepsini ocağa konularak kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatılır, kavanozlara koyulup kapatılıp ters çevirilir. (konserve yapar gibi) Not:Kavanozların dibine 2 -3 diş sarımsak atılır....
Soğuk bir Bolu sabahından kucak dolusu sevgiler saygılar. Sömestr tatili çocuklarımız evde çalışan annelerin çoğu izin alıp çocuklarıyla beraber sıcacık evlerinde. Annelerde kuzucuklarına güzel güzel mamalar hazırlamanın peşindeler. Bu böreği de sıcacık kahvaltıya hazırlamanız dileğimle....Nette görüp yaptım çok güzel oluyor. Tavsiye ederim....
YALANCI BOYOZ
Malzemeler:
3 yufka
Lor peyniri
Üzeri için yumurta sarısı
Yufkaları ıslatmak için:
1/2 Su bardağı su
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
Üzerine:
1 Şişe maden suyu
1 Çay bardağı su
Yapılışı:
Su ve sıvı yağ bir kasede karıştırılır. Bir yufka tezgaha serilerek hazırlanan sostan yufkanın yarısına sürülür. Diğer yarısı üstüne kapatılır. Yufka 4 eşit parçaya kesilir. üzerine lor peyniri harçtan konularak rulo şeklinde sarılır ve gül böreği yapar gibi kendi etrafında dolanır. Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır. Bir kap içine sıkıca yerleştirilir. Üzerine maden suyu ve su karışımı dökülür. Üzeri kapatılarak 4-5 saat bekletilir. Daha sonra börekler yağlanmış tepsiye alınarak üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir ve servis edilir.
Önce 2 bardak portakal suyu ve 1 bardak şeker kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5 dk. daha kaynatılıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.. yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış 175' fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra biraz bekletiyoruz ve dilimleyip üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz. Şerbetini çektikten sonrada süsleyerek servis ediyoruz. Herkese afiyet olsun.
NOT: Portakal aromalı olduğu için çok nefis oluyor. Mutlaka deneyin derim.
Tarifi çok önceden yazdığım için nerden aldığımı bilemiyorum arkadaşlar. Tarif annesi kusuruma bakmasın.