Merhaba arkadaşlar.Ramazan bitti ama herkese öncelikle hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan dolasıyla sitemle fazla ilgilenemedim. Tembelliğim üzerimde anlıyacağınız. Sizlere yine arkadaşım Nurhan'ın misafirlerine yaptığı Fellah Köftenin tarifini vereceğim . Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım. Sağ olsunlar siteme arkadaşlarımında büyük desteği var.
Şimdi gelelim tarife...........
FELLAH KÖFTE
Malzemeler:
2 Bardak bulgur ince
2 Bardak bulgur ince
1 Bardak un
1 Yumurta
Kuru nane
Biber salçası
Kimyon
Kara biber
Sosu:
Tereyağ
Sıvı yağ
Biber salçası
Domates salçası
Süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
Yapılışı:
Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Biraz bekletilir.Yoğrulmaya başlanır. Yoğurdukça suyu çekilen bulgura yeniden su ileve edilerek yoğurma işlemine devam edilir. 25-30 dakika aralıksız ve azar azar su ilave edilerek yoğurulur. Bulgurlar yumuşamış ve özleşmiş olmalı hatta hamur kıvamında olmalı. Un ve yumurta ilave edilerek bir iki yoğrulur. Kuru nane, biber salçası, kimyon, kara biber eklenir. . Elimiz ıslatılarak bilye büyüklüğünde minik köfteler yapılır. Parmakla ortasına hafifçe bastırılır. Büyükçe bir tencerede birbuçuk litre kadar su kaynatılır. Tuz atılır. İçine köfteler atılır. Ağır ateşte 5 dakika haşlanır. Delikli kepçe ile suyu süzülerek alınır. üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Ayrı bir kapta tereyağ eritilir sıvı yağ biber salçası domates salçası ilave edilerek sos yapılır. Bir fincan su ilave edilir. Sos yoğurtlanmış köftelerin üzerine gezdirilir Üzerine kıyılmış bol maydonoz serpiştirilir.
Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Biraz bekletilir.Yoğrulmaya başlanır. Yoğurdukça suyu çekilen bulgura yeniden su ileve edilerek yoğurma işlemine devam edilir. 25-30 dakika aralıksız ve azar azar su ilave edilerek yoğurulur. Bulgurlar yumuşamış ve özleşmiş olmalı hatta hamur kıvamında olmalı. Un ve yumurta ilave edilerek bir iki yoğrulur. Kuru nane, biber salçası, kimyon, kara biber eklenir. . Elimiz ıslatılarak bilye büyüklüğünde minik köfteler yapılır. Parmakla ortasına hafifçe bastırılır. Büyükçe bir tencerede birbuçuk litre kadar su kaynatılır. Tuz atılır. İçine köfteler atılır. Ağır ateşte 5 dakika haşlanır. Delikli kepçe ile suyu süzülerek alınır. üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Ayrı bir kapta tereyağ eritilir sıvı yağ biber salçası domates salçası ilave edilerek sos yapılır. Bir fincan su ilave edilir. Sos yoğurtlanmış köftelerin üzerine gezdirilir Üzerine kıyılmış bol maydonoz serpiştirilir.
Eeeeee hadi buyrun.. Benden servis mi? bekliyorsunuz.....
Daha önce yine yayınlamıştım Fellah Köfteyi ama bu defaki tarif farklı ustası farklı....
Daha önce yine yayınlamıştım Fellah Köfteyi ama bu defaki tarif farklı ustası farklı....