16 Aralık 2014

BAKTÜSÜM


       Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene elimi hızlı tuttum. Havalar çok soğumadan örgülerimi bitirdim. 2 gün önce ördüğüm baktüsü ben bu defa alize iple değilde Nako' nun şenet ipiyle yaptım. Biraz daha kalın oldu. Tam bizim buralara göre oldu. İtiraf edeyim alize gibi zarif durmadı ama yinede güzel oldu.....

14 Aralık 2014

TRİLEÇE TATLISI ( Arnavut Tatlısı)


       Merhaba arkadaşlar. Yoğun bir hafta sonunun ardından sizlerle bir tatlı paylaşmak istedim. Çocuklarımız Üniversiteli oldular ama biz anneler çocuklarımızın arkadaşlıklarından daha sıcak dostluklar kurduğumuz veliler hala günümüzü tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Allah hepimize sağlık sıhhat versin de günümüz devam etsin gitsin. Sizleri seviyorum sevgili arkadaşlarım. Dün yine günümüz vardı sevgili arkadaşım Aynur adını çok duyduğum ve yapmaya fırsat bulamadığım daha doğrusu üşendiğim için yapma zahmetine katlanmadığım Arnavut tatlısı olan TRİLEÇE' yi yapmış. Harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım. Her zaman devamını dileriz.:))))
       Günlerde arkadaşlarımıza özgü tarifler vardır ya . Her zaman ondan yapmasını isteriz. Galiba Aynur'dan da böyle bir talebimiz olacak. Duy sesimizi Aynur Hocam.........:))))))))))
         Çokmu gevezelik ettim ne..?
     Yeter artık tarife geç dediğinizi duyar gibi oldum. Tamam tamam geçtim.
 
TRİLEÇE TARİFİ
Keki için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 Su bardağı  şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

  • Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 paket 200 ml krema

  • Karameli için:
  • 5 Yemek kaşığı toz şeker
  • 2 Kaşık tereyağı
  • 1 Paket krema

  • Yapılışı:

  • Keki için;
     Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Un, kabartma tozu ve vanilya konularak tekrar çırpılır. Büyük dikdörtgen borcama kek hamuru dökülür. 170' de 45-50 dakika pişirilir.

  • Şerbeti için;  Sütle şeker kaynatılır ve soğutulur Daha sonra krema ilave edilerek mikserle enaz 10 dakika çırpılır.

    Karameli için;

    Şeker tavada karamelize edilir. Şekerin sertleşmemesi için tereyağ ve krema hızlı bir şekilde dökülerek hızlıca çırpılır ve altı kapatılır


    Kek ılıkken kesilerek, soğuk olan şerbet yavaş yavaş üzerine dökülür.Servisten önce yaptığımız karamel tatlının üzerine sürülür
  • Not:Şerbeti döküldükten sonra üzerine kaymak tadında olan krem şantiden yapıp onuda sürebilirsiniz. Daha sonra karameli krem şantinin  üzerine de sürebilirsiniz.
  • Afiyet olsun canlar....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...