26 Aralık 2014
16 Aralık 2014
BAKTÜSÜM
Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene elimi hızlı tuttum. Havalar çok soğumadan örgülerimi bitirdim. 2 gün önce ördüğüm baktüsü ben bu defa alize iple değilde Nako' nun şenet ipiyle yaptım. Biraz daha kalın oldu. Tam bizim buralara göre oldu. İtiraf edeyim alize gibi zarif durmadı ama yinede güzel oldu.....
14 Aralık 2014
TRİLEÇE TATLISI ( Arnavut Tatlısı)
Merhaba arkadaşlar. Yoğun bir hafta sonunun ardından sizlerle bir tatlı paylaşmak istedim. Çocuklarımız Üniversiteli oldular ama biz anneler çocuklarımızın arkadaşlıklarından daha sıcak dostluklar kurduğumuz veliler hala günümüzü tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Allah hepimize sağlık sıhhat versin de günümüz devam etsin gitsin. Sizleri seviyorum sevgili arkadaşlarım. Dün yine günümüz vardı sevgili arkadaşım Aynur adını çok duyduğum ve yapmaya fırsat bulamadığım daha doğrusu üşendiğim için yapma zahmetine katlanmadığım Arnavut tatlısı olan TRİLEÇE' yi yapmış. Harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım. Her zaman devamını dileriz.:))))
Günlerde arkadaşlarımıza özgü tarifler vardır ya . Her zaman ondan yapmasını isteriz. Galiba Aynur'dan da böyle bir talebimiz olacak. Duy sesimizi Aynur Hocam.........:))))))))))
Çokmu gevezelik ettim ne..?
Yeter artık tarife geç dediğinizi duyar gibi oldum. Tamam tamam geçtim.
TRİLEÇE TARİFİ
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı soğuk süt
- 1 Su bardağı şeker
- 1 paket 200 ml krema
- Karameli için:
- 5 Yemek kaşığı toz şeker
- 2 Kaşık tereyağı
- 1 Paket krema
- Yapılışı:
- Keki için;
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Un, kabartma tozu ve vanilya konularak tekrar çırpılır. Büyük dikdörtgen borcama kek hamuru dökülür. 170' de 45-50 dakika pişirilir. - Şerbeti için; Sütle şeker kaynatılır ve soğutulur Daha sonra krema ilave edilerek mikserle enaz 10 dakika çırpılır.Karameli için;
Şeker tavada karamelize edilir. Şekerin sertleşmemesi için tereyağ ve krema hızlı bir şekilde dökülerek hızlıca çırpılır ve altı kapatılır
Kek ılıkken kesilerek, soğuk olan şerbet yavaş yavaş üzerine dökülür.Servisten önce yaptığımız karamel tatlının üzerine sürülür - Not:Şerbeti döküldükten sonra üzerine kaymak tadında olan krem şantiden yapıp onuda sürebilirsiniz. Daha sonra karameli krem şantinin üzerine de sürebilirsiniz.
- Afiyet olsun canlar....
27 Kasım 2014
BAKTÜSLERİM
Merhaba arkadaşlar.Kış mevsimi gelince örgüler aklımıza gelir. Baktüslerimide geçen yıl ve ondan önceki yıl ördüm. Ama sizlerle paylaşmak bu güne nasip oldu.Sevgili Suzanhobinin sayesinde bu modelle tanıştım.
22 Ekim 2014
KANLICA MANTARI TURŞUSU
Merhaba arkadaşlar. Malumuzun bu sene mantar çok oldu.Birde r sezonu olduğu için yer gök mantar.Güzel Bolu'muzun bütün cadde ve sokakları dolu. Karadenizlilerin hamsinin her çeşidini yaptıkları misali bizde kanlıca mantarının her çeşidini yapacağız galiba bu sene.
Yapılışını sorarsanız;
Küçük mantarları temizleyip yıkadıktan sonra kendi suyunda suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Daha sonra sirkeli su sarımsak ve tuz ilave edip karıştırıp kavanozun ağzını kapatıyoruz.
NOT: Ben hiç yemedim vede ilk defa yaptım tadı lezzeti konusunda bilgi veremiyorum ama yapan arkadaşlar çok güzel olduğunu söylüyorlar.....
15 Ekim 2014
KÜLAHTA KEK
Merhaba arkadaşlar. Uzuuuuuun bir aradan sonra tekrar tekrar merhabaaaaaa. 2 yıldır biraz tembelliğimden birazda yaşadığım olaylardan dolayı sizlerden ayrı kaldım.Gerçi ara ara el işleri falan paylaştım hemen kaçtım ama.Galiba birazda bloggerden hevesimi aldım.Tarifini hangi arkadaşımın sitesinden aldım bilmiyorum ama geçen yıl yaptığım Külahta Kek'imi sizlerle paylaşmak istedim.Kolay gelsin
Malzemeler:
2 yumurta,
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ,
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt,
1,5 su bardağı un,
2 tepeleme tatlı kaşığı kakao,
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu,
Vanilya.
Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri çırpın,yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın,toz malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp
sıvı karışıma azar azar ekleyerek çırpın,pürüzsüz kıvamlı bir karışım elde ettikten yemek kaşığıyla külahların 3/4′ünü
doldurun,Külahları fırın tepsisine dizin,180 derecede 30 dk. pişirin.Afiyet olsun
14 Mayıs 2014
9 Mayıs 2014
8 Mayıs 2014
7 Mayıs 2014
8 Nisan 2014
4 Nisan 2014
2 Nisan 2014
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)