PORTAKAL SOSLU KEK TART
Malzemeler
Kek için
2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket Kabartma tozu
1 Paket vanilya vanilya
1 Portakal kabuğu rendesi
Normal kek kıvamı olacak kıvamda, un (3 Çay bardağı kadar)
Not: Kek hamurundaki çay bardağı ölçüsü ajda bardaklarıyla olmalı, Krema ve portakal jölesindeki ölçüler normal su bardaklarıyla..........
Krema için
3 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Çay bardağı şeker
1 Paket vanilya
Portakallı sos için
2 Su bardağı portakal suyu
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım. Sırasıyla yağını ve yoğurdu ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim . Ununu da ekleyip mikserleyelim yağlanmış tart kalıbına dökelim.180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim.
Bu arada sütlü kremamızı hazırlayalım. Bunun için krema malzemelerini, vanilya ve şeker hariç bir tencerede iyice karıştıralım ve ocak üzerinde kaynayana kadar pişirelim. Kremamız kaynayınca ocaktan alalım ve vanilya ve şekerini de ekleyip, 5 dakika kadar mikserleyelim. Daha sonra kremayı kekimizin üzerine eşit şekilde yayalım. Portakal sosumuzu bu aşamada hazırlayabiliriz. Sos malzemelerimizi de yine karıştıralım ve ocak üzerinde koyulaşana kadar pişirelim. Ve soğumuş olan kremamızın üzerine dökebiliriz artık.Üzerini isteğinize göre (fındık fıstık ,hindistan cevizi )süsleyebilirsiniz..
Kek pişince biraz soğusun kalıbından ters olarak çıkaralım.