22 Aralık 2011

PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

Merhaba arkadaşlar. Epey zaman önce yapmış olduğum bir böreğimi sizlerle paylaşmak istedim. Böreği günüme yaptığım için miktarı biraz fazla.. Ayrıca Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay, Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan anneminkiziyim.a gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşım.....

Malzemeler:
5 Yufka
Beyaz peynir(ölçülü yapmadığım için)
Maydonoz
1 Yumurta sarısı

Yapılışı:
Yufkalar 4'e bölünerek uzun kısımlarına peynirli harçtan konularak sigara böreği sarar gibi sarılır ve kendi etrafında gül gibi sarılarak bir tepsiye yada leğene sıkıca yerleştirilir.Böreklerin üzerini 1 parmak aşacak şekilde su konulur. 10 Dk' bekletilir. Daha sonra börekler süzgece alınarak yarım saat veya daha fazla orada bekletilir.Yağlanmış fırın tepsisine sık olmayacak şekilde dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
Not:Islatıldığı için diğer börekler gibi hemen kızarmıyor.

13 Aralık 2011

AYVA REÇELİ



Merhaba arkadaşlar.Ben reçeli çok severim ama yaparken bir türlü kıvamını tutturamıyorum. Ama bu defa siteleri dolaşarak burdaki arkadaşlardan duyduklarımı derleyerek yaptım.Övünmek gibi olmasın ama çok güzel oldu.Kim ne dediyse yaptım.Horozun çok olduğu yerde sabah geç olur derler ama öyle olmadı.
Malzemeler:
1 Kg ayva
1,5 Kg şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 çay bardağı nar suyu (kemalpasatatlisi.com'un) önerisi
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup ince ince doğradım.Soyduğum kabukları 1 su bardağı su ile kaynattım. İnce doğradığım ayvalarıda 1 su bardağı suda yumuşayana kadar kaynattım. İkisininde sularıyla şekeri ve nar suyunu karıştırıp koyulaşana kadar, daha sonrada 1/2 limonun suyunu ve haşlamış olduğum ayvaları katarak kaynattım. Reçel kıvamını alnıca ocaktan indirdim..
Anlatımımda bir eksiklik varsa kusuruma bakmayın. Reçel yapımında acemiyimdir....

10 Aralık 2011

PİŞİ




Merhaba. Herkese burdan iyi hafta sonları diliyorum.Bu sabah kalktım kahvaltı hazırlamaya girdim mutfağa ama bir taraftanda alternatifler düşünüyorum ne yapabilirim diye...Birden aklıma pişi yapmak geldi. Annenin babanın gözünde çocuk hiç büyümez derler ya gerçektende öyle. Oğlum 15 yaşında ama ilk önce onun gözüne güzel gelecek şekilde yaptım. Kurabiye kalıplarıyla kestim. Çocuk ya... Amacımız çocukları mutlu etmek ya. Geriye kalanıda klasik olarak keserek  yaptım...Öylede olunca tabakta bu görüntü çıktı ortaya..
Gelelim tarifimize
Malzemeler: 
1 Yumurta 
2 Çay bardagı süt 
1 Paket kabartma tozu 
1 Çay kaşığı tuz 
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Malzemelerin hepsi karıştırılıp yumusak bir hamur elde edilir. Bir süre  dinlenmeye bırakılır. Merdaneyle hamur yarım cm kalınlıkta açılıp kare olarak kesilir.. Kesilen hamurlar yağda kızartılır sıcak sıcak servis edilir..Afiyet olsun...:):)))))

29 Kasım 2011

ELMALI KURABİYE



       Merhaba arkadaşlar.Kurabiye deyince benim ilk aklıma gelen Elmalı Kurabiyedir.Yapmasını ve yemesini çok severim. Hatta hamileliğimin çok ağır bulantılarla geçtiği dönemlerde tiksindiğim birkaç şeyin içinde çay ve elmalı kurabiye vardı. Hala bazı yiyecekleri görünce o günlere dönüyorum. Allahtan çay ve ve bu kurabiyedeki tiksintilerim bulantılarımın bitmesiyle son buldu. Hamileliği ağır geçen arkadaşlarım beni iyi anlarlar... Tarifi zor bir olaydır bu. İnsanların garip garip tiksinti ve istekleri olur o dönemlerde..
       Gece gece fazla laf kalabalığı yapmadan sizlerle tarifimi paylaşayım...
       Birkaç tane Elmalı Kurabiye tarifim var ama bu tarifimi eski çalışma arkadaşım Ünal'ın eşin Türkan'dan  almıştım. Burdanda ona çok teşekkür ediyorum..
Malzemeler:
1 Yumurta
250 Gr. sanayağı
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı yoğurt
1;5 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Fincan sıvıyağ
Aldığı kadar un
İçine:
3 Elma rendesi
2 Çorba kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış sanayağına bütün malzeme ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Diğer tarafta iç malzeme bir taşım pişirilir.(Ben iç malzemenin içine biraz kuru üzüm koydum). Hamur 2 eşit parçaya bölünerek 1/2 cm kalınlığında açılır.İç malzemeden açılmış hamurun her tarafına yayılır.Rulo şeklinde sarılarak 3 cm aralıklarla kesilerek tepsiye dizilir. Diğer hamurada aynı işlem yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 170' pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınarak soğumaya bırakılır. Daha sonra üzerine pudra şekeri dökülür.
Haydi afiyet olsun.. 

21 Kasım 2011

AĞLAYAN KEK


Öncelikle herkese iyi hafta ve sağlık diliyorum.Yoğun bir hafta sonu maratonundan sonra  mesaiye başladık. Bende geçen hafta gelen misafirlerime yaptığım pastamı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz....Bu hafta sonu benim hazır yeme haftamdı. Gündü kahvaltı davetiydi derken 2 günü yedim. Ama evin işleri bitmediği için hiçbir zaman boş vakit yok..

 AĞLAYAN KEK

Malzemeler:
4 yumurta
3 Fincan şeker
3 Fincan un
1,5 Çorba kaşığı kakao
2 Çorba kaşığı süt
1 Paket kabartma tozu

2 su bardağı süt

Kreması:
1 Su bardağı süt
1 Paket kemşanti

Sosu:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı un


1 Çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
Kek için önce yumurta ve şeker çırpılır. Sonra 2 çorba kaşığı süt ve kakao ilave edilir. Biraz çırptıktan sonra un koyularak tekrar çırpılır. En son kabartma tozu koyulup güzelçe çırpılır ve yağlanmış tepsiye boşaltılarak 175 ısıtılmış fırında pişirilir. 30 dakika sonra alınır ve sıcak kekin üzerine 2 su bardağı süt her yerine gezdirilerek boşaltılır. Soğumaya bırakılır. kek soğuduktan sonra  önceden hazırlanmış kremşanti üzerine sürülür.
Sosu için bütün malzeme karıştıra karıştıra pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kekin üzerine dökülerek her tarafına eşit şekilde yayılır. Ve soğumaya bırakılır.  Soğuduktan sonra servis yapılır...
Haydi kolay gelsin...

10 Kasım 2011

4 Kasım 2011

KURBAN BAYRAMI




Herkese iyi bayramlar der, mutlu ve sğlıklı bir tatil dilerim...

1 Kasım 2011

PEYNİRLİ SODALI BÖREK

Günaydın....Bu yazıyı bir arkadaşım facebookta paylaşmış bende çok beğendim...Sizlerede iletmek istedim.
1924... Pasinler

Cumhuriyetimizin birinci yılında, Erzurum 6.9 şiddetindeki de...premle sarsılmıştı. Karadeniz’de bulunan Mustafa Kemal, geziyi yarıda kesip deprem bölgesine gitti. Hasar büyük, kış yakındı. Gazi yere çöktü, düşünceliydi. Kurduğu genç Cumhuriyet savaştan yeni çıkmıştı, yoksuldu. O sırada, bir köylünün sesi duyuldu. “Esef etmeyiniz Paşam. Hükümet-i Cumhuriyetimiz var olsun. Biz bu köyleri yaparız” dedi. Ve o köylü haklı çıktı. Onca yokluğa rağmen depremin yaraları 37 gün içinde sarıldı.

Sodalı börek umuyorum herkesin evinde yapılan bir börek ama yinede sizlerle paylaşmayı bir görev biliyorum. Haydi arkadaşlar kolay gelsin....
Malzemeler:
6 Yufka
2 Adet soda
3 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
Peynir, maydonoz
Yapılışı:Fırın tepsisi yağlanır ve 1 yufka düz olarak tepsiye serilirir. Üzerine 2 yufka daha serilir ama isterseniz buruşturarak serin isterseniz parçalayarak serin. Hazırlanan  peynirli iç her tarafa yayılır.Peynir miktarını belirtmedim arzuya göre az veya çok yapabilirsiniz.Daha sonra diğer 3 yufkada aynı şekilde tepsiye dizilir. En alttaki yufkanın tepsinin dışında kalan bölümleride tepsinin üzerine katlanır.İstenilen büyüklükte dilimlenir.Daha sonra 3 yumurta, 2 adet soda,1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt çırpılarak dilimlenen böreğin her tarafını eşit şekilde dökülür. 1 saat dinlendirilir ve 170 ' de pişirilir. Hepinize afiyet olsun.......

28 Ekim 2011

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Herkese günaydın....Buruk bir Cumhuriyet Bayramı kutlamış olacağız ama. Yinede Türk milleti olarak dimdik ayakta kalmayı başarıyoruz vede başaracağız.......

25 Ekim 2011

GÖKKUŞAĞI TATLISI


Merhaba arkadaşlar yazıma nasıl ve nereden başlıyacağımı bir türlü bilemiyorum.Tüm Türk halkı gibi benimde yüreğim yaralı gönlüm yaralı. Ama bir taraftada hayat devam etmekte. Şehitlerimize üzülürken bu defada doğal afet bizleri çok üzdü. Şehitlerimize ve depremde ölen vatandaşlarımıza allahtan rahmet, gazilerimize ve depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ailelerine allah sabırlar diliyorum. İçimden gelmesede sizlerle akşam yaptığım tatlının tarifini paylaşacağım.Bu tarifi portakal ağacının sayfasında görmüştüm.


GÖKKUŞAĞI TATLISI
Malzemeleri:

3 Yumurta
3 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
3 Çay bardağı un
3 Çay bardağı irmik
2 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı şeker

Şerbeti için:

3,5 Su bardağı şeker
3.5 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Üzeri için:

2 Çorba kaşığı kakao
3 Çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır. Un, irmik, kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır. Hamur  margarinle yağlanıp tabanına un serpilmiş tepsiye boşaltılır. 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene dek pişirilir. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbet gezdirilir (hamur sıcak şerbet soğuk olacak) Tatlı bir kenarda soğumaya bırakılır. Tatlıdan yuvarlak bir kalıp veya su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkartılır. Tepside kalan tatlı parçaları bir kaba alınarak şerbeti süzülür. İçine hindistan cevizi kaka eklenip iyice karıştırılır. Kakaolu karışım tatlı-ların üzerine köfte gibi yapılarak konulur. Krem şanti hazırlanır. Krema sıkacağı yardımı ile tatlıların üzerine krema sıkılır. 

5 Ekim 2011

Sevdiklerinize Doğum Günü Hürriyet'i Verin

Hürriyet Gazetesi'nden okurlarına doğum günü, sevgililer günü, yıl dönümü ve diğer tüm özel günler için unutamayacakları bir hediye fırsatı!

Doğduğunuz gün Türkiye'de ve dünyada neler olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Hürriyet, ilk yayın tarihi 01.05.1948'den günümüze kadar olan tüm baskılarının birinci sayfalarını kullanımınıza sunuyor. Bu sayede aileniz ve sevdiklerinize, doğum günlerine ait sayfayı armağan ederek bu özel günleri unutulmaz kılabilirsiniz. Ya da dilerseniz kendi doğduğunuz güne ait gazetenin ilk sayfasını sipariş edip saklamanız mümkün. Ayrıca, Türkiye ve dünya tarihine damgasını vurmuş ilginizi çeken tüm olayların manşetlerde yer aldığı gazete sayfalarına da sahip olabilirsiniz.

Size özel Hürriyet'inizi, orijinal gazete kağıdına baskılı olarak farklı ebatlarda seçebilirsiniz. Ayrıca ister karton tüp içerisinde, ister özel kutuda, isterseniz de oldukça şık bir ahşap çerçeve içerisinde sipariş verebilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken http://bit.ly/dogumgunu5 adresini ziyaret ederek istediğiniz tarihi belirtmeniz!


Bir bumads advertorial içeriğidir.



13 Eylül 2011

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Merhaba arkadaşlar.Yeğenim Ezgi'nin doğum gününe yaptığım pastayı sizlerle paylaşmak istedim. Ama bu pastayı tamamen hazır malzemelerden hazırladım.
Malzemeler:
1 Tane sade hazır kek
1 Paket vanilyalı puding
2 Paket krem şanti ( biri kakaolu biri sade)
Puding ve krem şanti için istenilen miktarda süt
Yapılışı:
Puding hazırlanır. Bir kasede şerbetli su hazırlanıp hazır pasta kekinin bir katıl alınarak  her tarafına şerbetli su gezdirilir. Hazırlanan pudingin yarısı dökülerek  düzgün bir şekilde her tarafına sürülür. Daha sonra üzerine ikinci kat kek konulur. Onun üzerinede şerbetli sudan gezdirilir. Daha sonra kalan puding dökülerek her tarafına sürülür.  Hazırlanmış olan kakaolu krem şantide üzerine dökülerek üzerini tamamen kaplayacak şekilde sürülür. Sade krem şanti ile pasta süslenir. Ben krem şantinin içine birazcık kırmızı gıda boyası attım pembe renk elde edip  pastayı süsledim.
Sizce nasıl olmuş arkadaşlar.

24 Ağustos 2011

FELLAH KÖFTE


Merhaba arkadaşlar.Ramazan bitti ama herkese öncelikle hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan dolasıyla sitemle fazla ilgilenemedim. Tembelliğim üzerimde anlıyacağınız. Sizlere yine arkadaşım Nurhan'ın misafirlerine yaptığı Fellah Köftenin tarifini vereceğim . Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım. Sağ olsunlar siteme arkadaşlarımında büyük desteği var.
Şimdi gelelim tarife...........

FELLAH KÖFTE

Malzemeler:
2 Bardak bulgur ince
1 Bardak un
1 Yumurta
Kuru nane
Biber salçası
Kimyon
Kara biber

Sosu:
Tereyağ
Sıvı yağ
Biber salçası
Domates salçası
Süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak

Yapılışı:
Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Biraz bekletilir.Yoğrulmaya başlanır. Yoğurdukça suyu çekilen bulgura yeniden su ileve edilerek yoğurma işlemine devam edilir. 25-30 dakika aralıksız ve azar azar su ilave edilerek yoğurulur. Bulgurlar yumuşamış ve özleşmiş olmalı hatta hamur kıvamında olmalı. Un ve yumurta ilave edilerek bir iki yoğrulur. Kuru nane, biber salçası, kimyon, kara biber eklenir. . Elimiz ıslatılarak bilye büyüklüğünde minik köfteler yapılır. Parmakla ortasına hafifçe bastırılır. Büyükçe bir tencerede birbuçuk litre kadar su kaynatılır. Tuz atılır. İçine köfteler atılır. Ağır ateşte 5 dakika haşlanır. Delikli kepçe ile suyu süzülerek alınır. üzerine sarımsaklı  yoğurt dökülür. Ayrı bir kapta tereyağ eritilir sıvı yağ biber salçası domates salçası  ilave edilerek sos yapılır. Bir fincan su ilave edilir.  Sos yoğurtlanmış  köftelerin üzerine gezdirilir Üzerine kıyılmış bol maydonoz serpiştirilir.
Eeeeee hadi buyrun.. Benden servis mi? bekliyorsunuz.....
Daha önce yine yayınlamıştım Fellah Köfteyi ama bu defaki tarif farklı ustası farklı....

28 Haziran 2011

PROFİTEROL



PROFİTEROL

Hamuru İçin Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağı su
1 Su bardağı un
1/2 Paket margarin
1 Adet kesme şeker

Kreması İçin:
2 Su bardağı süt
5 Çorba kaşığı toz şeker
3 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya

Hamurun Hazırlanışı:
Tencerenin içine yarım paket margarin ve su konularak bir taşım kaynatılır. Bu karışımın içine şeker ve un atarak iyice karıştırılır. 4-5 dk kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten alarak hamur soğutulur. Daha sonra yumurtalar tek tek kırılarak hamura iyice yedirilir. Hamuru ister sıkma torbasına alarak ister kaşıkla yağlı kağıt döşenmiş (kuru tepsiyede olabalar) tepsiye 2-3 parmak aralıklarla dökülür. Tepsi kızgın (180') fırına verilerek pembeleşene kadar pişirilir. Hamurlar dinlendirildikten sonra bıçak yardımıyla yanlarından krema koymak için kesilir.

Kremanın Hazırlanması:
Bir tencereye un, şeker, vanilya konulur süt  azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Tencere ocağın üzerine konularak krema kıvamı alıncaya kadar karıştırılır. İstenilen kıvama gelince ateşten indirilir.
Hazırlanan hamurların kesilen yerlerinden içine krema doldurulur va kapatılır. Hamurlar bir servis tabağına alınır ve üzerlerine çikolata sosu dökülür.  Afiyet Olsun..
Not: Ben bu defa hamurların içlerini açmadım borcam tepsiye sık olarak döşedim. Üzerine hazırlamış olduğum kremayı döktüm. Soğuduktan sonrada hazır çikolata sosla süsledim.Biraz tembel işi oldu ama güzel oldu.

20 Haziran 2011

HAVLU DANTELİ


Merhaba arkadaşlar. Yeter değilmi bu aralar çok mama yedik.. Birazda el işi yapalımda terapi olsun. Okullarda kapandı malum yaz ayı düğünlerin derneklerin çok olduğu bir ay. Havalar ısınınca insanın hiçbir şey yapası gelmiyor.Ama sayfamıda bırakmak istemiyorum. Birşeyler eklemediğim zaman uzaklaşıveriyorum hemen.Herkese iyi tatiller diliyorum...

15 Haziran 2011

ISPANAKLI BUZLUK BÖREĞİ

Merhabalar.Arkadaşlar bugün öğle arası Müdürlüğümüzün bahçesinde "Yaz Şenliği" düzenlendi. Güzeldi arkadaşlarla bir arada olduk.Tabi ben fotoğraf çekme manyağı olarak bir sürü fotoğraf çektim. Bu öğlen yemeğinin üzerine börek biraz ağır kaçacak ama size günüme yaptığım buzluk böreğinin tarfini vereceğim. Haydi Kolay gelsin hepinize.......

ISPANAKLI BUZLUK BÖREĞİ



Malzemeler:
4 Adet yufka
Ispanak
1 Adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
50 Gram margarin
2-3 kaşık sıvı yağ

Üstü için:
Yumurta sarısı


Hazırlanışı:
Ispanakları temizleyip doğruyoruz. Soğanı kavuruyoruz.Kavrulan soğana tuz pul biber ve karabiberi ekliyoruz. Soğumaya alıyoruz. Daha sonra ıspanağı elimizle sıkıp suyunu süzdürüyoruz. Soğanlı harcı karıştırıyoruz.
Bir tavada margarini eritiyoruz. İlk yufkayı seriyoruz yumurta fırçası yardımıyla margarini üstüne sürüyoruz. İkinci yufkayı da serip tekrar margarini sürüyoruz. Yufkayı 8 parçaya bölüp üçgenler elde ediyoruz.Üçgenlerin geniş kısmına ıspanaklı harcı koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz. Bir kaseye su koyarak börekleri bu suya atıp çıkartıyoruz. Bir tepsiye dizerek buzluğa koyup donmasını bekliyoruz. Donan börekleri tekrar sudan geçirip üstüne yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serperek 200 derecede pişiriyoruz. Ispanak dışında başka malzemede kullanabilirsiniz.. Tavsiye ederim.

14 Haziran 2011

PATATESLİ BÖREK



       İyi haftalar arkadaşlar. Bu hafta yoğun bir seçim maratonundan çıktık. Sizlerle patatesli böreğin tarifini paylaşmak istiyorum. Bu böreği ben ilk önce  http://portakalağacı.com/ 'da görmüştüm. Çok güzel görünüyordu. Günümdede hemen yaptım.Güzel ve lezzetli oldu..böreği ben patatesli iç malzemesi ile yaptım. Tarifi aynen aktarıyorum.
PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:
4 Adet yufka
12 Adet milföy
1 Çay bardağı süt
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine, yumurta sarısı


Tavuklu iç malzeme:
2 Adet tavuk bonfile, doğranmış
11 Adet mantar, doğranmış
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
1 Çay bardağı bezelye, haşlanmış
1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz


Patatesli iç malzeme:
200-300 Gr kıyma
1 Adet kuru soğan
1-2 Adet patates
Tuz
Karabiber


Tavuklu için hazırlanması:


Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağı katın. Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin. Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin.


Patatesli için hazırlanması:


Kıymayı soğanla kavurun. Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin. Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin.


Böreğin hazırlanması:


4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun. 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin.


Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın. Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin. (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin.


Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
Afiyet olsun kolay gelsin

10 Haziran 2011

MİNİK TARTOLETLER


Merhaba arkadaşlar. Herkese hayırlı cumalar. Hafta sonu geldi ne güzel 2 gün dinleneceğiz ama bu hafta sonu biraz heyecanlı geçecek. Zira seçim var. Haydi size bir tatlı tarifi vereyimde hafta sonunda  yaparsınız. Bu tatlıyı Mesai arkadaaşım sevgili Nurhan YILDIRIM misafirlerine yapmış. Sağ olsun arkadaşlar yaptıkları güzel mamaları fotolayıp benimle paylaşıyorlar. Benim sitemde birşeyler paylaşmayı benden daha çok seviyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Tariflerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Tatlının tarini vereceğim ama gerçek adı ne bilmiyorum.
Malzemeler: 
3 Yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
250 Gr margarin
1 Çay kaşığı kabartma tozu

500 Gr un

Kreması İçin:
1 Kg süt
1 Su bardağı nişasta
1 Su bardağı şeker
2 Yumurta
Kremayı inceltmek için biraz krem şanti

Üzerini süslemek için:
Muz , kivi, çilek

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. Daha sonra  cevizden küçük parçalar alınarak minik tartolet kalıplarına konur ortası biraz bastırılır.Un kurabiyesi şeklinde pişirilir. Soğuyunca kalıplardan çıkartılır. Hazırlanmış olan krema  1 tatlı kaşığı ile üzerlerine konulur daha sonra muz çilek ve kivi ile karışık meyvelerle süslenir. Afiyet olsun.

9 Haziran 2011

TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI


TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI

Malzemeler:
1 Adet tavuk göğsü
2 Su bardağı çiçek şehriye
2 Su bardağı tavuk suyu
1 Su bardağı garnitür
1 Su bardağı konserve mısır

4-5 Tane kornişon turşu
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limon suyu, az nar ekşisi
Tuz

Yapılışı:
Tavuk eti iyice pişene kadar haşlayın.Haşlanan tavuk etini ince ince didiklenerek parçalanır.Pilav tenceresine yarım çay bardağı sıvıyağı alıp kızdırılır.Üzerine  şehriyelerin yarısı eklenip rengi değişene kadar kavrulur.Geriye kalan şehriyelerde ilave edilir ve üzerine 1 su bardağı su 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edilir..Orta dereceli ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen şehriyeyi ocaktan indirip soğuması için bekletilir. Dereotunu ince ince kıyılır. Geniş bir kapta soğumuş şehriye, tavuk eti, mısır, garnitür,kornişon turşu ve dereotu karıştırılır.Üzerine nar ekşisi, limon ve tuz ilave edilir.Tüm malzemeler özleşene kadar harmanlanır. İstenilen şekilde servis yapılır .Afiyet olsun.

7 Haziran 2011

RULO PATATES SALATASI

RULO PATATES  SALATASI
Malzemeler:
4-5 Patates
1 Küçük garnitür
Doğranmış salatalık turşusu
Yoğurt -limon
Mayonez -sarmısak-tuz


Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp iyice ezip tuz, limon suyu ve az zeytinyağı ile tatlandıralım. Tezgaha streç yayıp üzerine püreyi dikdörtgen olacak şekilde elle bastırıp şekillendirelim. Üzerine mayonezle karıştırdığım yoğurdu sürüp garnitürleri ekliyelim ve streç yardımıyla rulo yapalım. Bu şekilde dolapta bir süre bekletelim servis yapacağımız  zaman üzerine tekrar yoğurt - mayonez karışımından sürüp süsleyelim, üzerine sürdüğümüz yoğurda sarmısakta ekleyebiliriz.

31 Mayıs 2011

DAMLA SAKIZLI LORLU KURABİYE

 Merhaba arkadaşlar. Bu gün fazla konuşmak canım istemiyor. O yüzdende hemen tarfimi yayınlayıp çıkacağım. Hoşçakalın.. Sevgilerimle.............
DAMLA SAKIZLI LORLU KURABİYE


Malzemeler:
250 Gr lor peyniri
2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı tozşeker
2 Parça damla sakızı
1 Çay kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
Alabildiği kadar un


Üzeri İçin:
1 Çay bardağı susam


Yapılışı:
Karıştırma kabına 250 gr.lor peyniri, 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sadece sarısı 1 çay bardağı sıvı yağı damla sakızını (koymayada bilirsiniz ben  fark göremedim) ve toz şekeri ilave edilir. Üzerine yarım limon suyu, alabildiği kadar un ve karbonatı ekleyerek bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır.Bir tarafını yumurta akına batırıp susam bulanır ve fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Not: Kaynak belirtemiyorum arkadaşlar kimin sitesinden aldığımı bilemiyorum.

26 Mayıs 2011

KOKOSTAR KURABİYE





Yine tatlı yine kurabiye.. Kokostar kurabiyenin tarfini hangi siteden aldığımı bilemiyorum arkadaşlar. Her zamanki gibi ölçülere sabit kalarak yaptım. Tarifini aldığım arkadaşım kusuruma bakmasın.....
KOKOSTAR  KURABİYE
MALZEMELER:



Hamuru İçin:
1 Kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 Gram margarin
2 Kahve fincanı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un

İçine:
2 Su bardağı hindistancevizi
2 Çay bardağı purda şekeri
1 Yumurtanın akı


Üst Süsleme İçin:
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)


YAPILIŞI:
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırılır..Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir. Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şeker karıştırıılır. Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlanır ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlanarak içi açılır. İç malzemeden koyarak hamuru kapatılır. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında kurabiyeler pişirilir.
Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süslenir. (Ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da kalın bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz)
Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...