1 Ağustos 2012

YUNAN TATLISI



Merhaba arkadaşlar, herkese hayırlı ramazanlar. Bu sene sıcaklar çok olunca ben anca kendime gelebildim. Tembelliğim üzerimde.Sizlerle bir tatlı paylaşayım dedim..
Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su bardağı hindistan cevizi
1 Su bardağı ceviz içi
1,5 Su bardağı galeta unu ( 1 Yemek kaşığıda un)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
Antep fıstığı
Krem Şanti

Şerbeti için:
1 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su

Yapılışı:

Antep fıstığı hariç tüm malzemeler kek çırpar gibi sırayla eklenerek karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Şerbeti hazırlanır şeker eridikten sonra az kaynatılır.Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbeti dökülür. Birkaç saat dinlendirilir. Üzerine krem şanti sürülür, antep fıstığıyla süslenerek servis yapılır.Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...