PROFİTEROL
Hamuru İçin Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağı su
1 Su bardağı un
1/2 Paket margarin
1 Adet kesme şeker
Kreması İçin:
2 Su bardağı süt
5 Çorba kaşığı toz şeker
3 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
Hamurun Hazırlanışı:
Hamurun Hazırlanışı:
Tencerenin içine yarım paket margarin ve su konularak bir taşım kaynatılır. Bu karışımın içine şeker ve un atarak iyice karıştırılır. 4-5 dk kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten alarak hamur soğutulur. Daha sonra yumurtalar tek tek kırılarak hamura iyice yedirilir. Hamuru ister sıkma torbasına alarak ister kaşıkla yağlı kağıt döşenmiş (kuru tepsiyede olabalar) tepsiye 2-3 parmak aralıklarla dökülür. Tepsi kızgın (180') fırına verilerek pembeleşene kadar pişirilir. Hamurlar dinlendirildikten sonra bıçak yardımıyla yanlarından krema koymak için kesilir.
Kremanın Hazırlanması:
Bir tencereye un, şeker, vanilya konulur süt azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Tencere ocağın üzerine konularak krema kıvamı alıncaya kadar karıştırılır. İstenilen kıvama gelince ateşten indirilir.
Hazırlanan hamurların kesilen yerlerinden içine krema doldurulur va kapatılır. Hamurlar bir servis tabağına alınır ve üzerlerine çikolata sosu dökülür. Afiyet Olsun..
Not: Ben bu defa hamurların içlerini açmadım borcam tepsiye sık olarak döşedim. Üzerine hazırlamış olduğum kremayı döktüm. Soğuduktan sonrada hazır çikolata sosla süsledim.Biraz tembel işi oldu ama güzel oldu.