İyi haftalar arkadaşlar. Bu hafta yoğun bir seçim maratonundan çıktık. Sizlerle patatesli böreğin tarifini paylaşmak istiyorum. Bu böreği ben ilk önce http://portakalağacı.com/ 'da görmüştüm. Çok güzel görünüyordu. Günümdede hemen yaptım.Güzel ve lezzetli oldu..böreği ben patatesli iç malzemesi ile yaptım. Tarifi aynen aktarıyorum.
Malzemeler:
4 Adet yufka
12 Adet milföy
1 Çay bardağı süt
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine, yumurta sarısı
Tavuklu iç malzeme:
2 Adet tavuk bonfile, doğranmış
11 Adet mantar, doğranmış
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
1 Çay bardağı bezelye, haşlanmış
1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Patatesli iç malzeme:
200-300 Gr kıyma
1 Adet kuru soğan
1-2 Adet patates
Tuz
Karabiber
Tavuklu için hazırlanması:
Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağı katın. Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin. Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin.
Patatesli için hazırlanması:
Kıymayı soğanla kavurun. Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin. Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin.
Böreğin hazırlanması:
4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun. 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin.
Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın. Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin. (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin.
Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
Afiyet olsun kolay gelsin
PATATESLİ BÖREK
Malzemeler:
4 Adet yufka
12 Adet milföy
1 Çay bardağı süt
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine, yumurta sarısı
Tavuklu iç malzeme:
2 Adet tavuk bonfile, doğranmış
11 Adet mantar, doğranmış
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
1 Çay bardağı bezelye, haşlanmış
1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Patatesli iç malzeme:
200-300 Gr kıyma
1 Adet kuru soğan
1-2 Adet patates
Tuz
Karabiber
Tavuklu için hazırlanması:
Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağı katın. Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin. Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin.
Patatesli için hazırlanması:
Kıymayı soğanla kavurun. Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin. Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin.
Böreğin hazırlanması:
4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun. 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin.
Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın. Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin. (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin.
Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
Afiyet olsun kolay gelsin
4 yorum:
çok cici olmuşlar ellerinize sağlık hayırlı günler.........
çok farklı bir börek olmuş cnaım.yufka ve milföy birarada.çok şık bence.ellerine sağlık.öpüyorum.
Arkadaşım ellerinize sağlık çok şık börek olmuş emeğinize sağlık.İyi akşamlar
harika görünüyor börekleriniz:))
bayıldımm şekline.
eminim tadıda on numara olmuştur:)
takipteyim bundan böyle.
bende beklerim nacizane sayfama.
gönül dolusu sevgilerimle...
Yorum Gönder