Arkadaşlar bu gün elime yine hazır yapılmış bir aşure geldi. Bende fırsatı kaçırmadım, hemen sizlerle paylaşamak istedim.Yine bu tatlıyıda yeni mesai arkadaşım Hülya yapmış, o fotoğrafladı getirdi. Burdan Hülya'yada çok çok teşekkür ederim.Bu yıl ben tembellik ettim aşure yapmamıştım. Benim kurtarıcım oldu. Yine ondan bir sürü tarifler var sırada bekleyen...Bu tatlıyı P.D.Ç.S.E. 51 'e ev sahipliği yapan arkadaşım Japonçekirdeğine gönderiyorum..
Malzemeler:
2,5 Su bardağı aşurelik buğday
1 Su bardağı nohut
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı fasulye
1 Su bardağı üzüm
15 Adet incir
15 Adet kuru kayısı
1 Su bardağı ceviz içi
1 Su bardağı fındık içi
3 Su bardağı toz şeker ( tadını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
1 Kaşık nişasta
Limon kabuğu rendesi
1-2 Paket vanilya
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohutla fasulye ayrı ayrı pişirilir. Buğdayda akaşamdan ıslatılır ve geniş bir kapta pirinçle birlikte bol suda iyice pişene kadar pişirilir. Fasulye ve nohutun suyu süzülerek kaynamakta olan ve suyu koyuulaşan buğdayın içine katılır. Suyu azaldıkça sıcak su ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır.Şeker ilave edilir ve karıştırılır. Ateşten almadan 10-15 dakika önce vanilya, limon kabuğu rendesi, üzümler, doğranmış incir ve kayısılar, su içinde bırakılarak zarları soyulmuş ceviz parçaları atılır. Koyu olması istenirse nişasta gül suyu ile ezilerek bir taşım kaynatılır. Sıcakken küük kaselere boşaltılır ve üzeri fındık, tarçın ve nar taneleriyle süslenir. Afiyet olsun...
3 yorum:
Hülya'nın ellerine sağlık....ALLAH kabul etsin...
Nefis görünüyorlar ya... Biri de yapıp bana getirse ne güzel olurdu... Hatta şimdi kapı çalsa :))
canım aşurelerden birini aldım gidiyorum.sevgiler selamlar
Yorum Gönder