16 Mayıs 2011

VİŞNEZADE



Arkadaşlar bu tatlıyı bir siteden aldım ama hangisinden aldığımı bilemiyorum. Bu yüzdende kaynak belirtemediğim için tatlının yaratısı kusuruma bakmasın.
                                  VİŞNEZADE

Alt Muhallebisi İçin:

1 Litre süt
6 Yemek kaşığı nişasta
10 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket vanilya


Üst Marmelatı İçin:
1 Litre vişne suyu
6 Yemek kaşığı nişasta
10 Yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket pötibör bisküvi


Hazırlanışı:
Bir tencereye sütü dökün. Üzerine nişasta, şeker ve vanilyayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırın. Kıvama gelince önceden ıslattığınız borcama karışımı dökün. Üzerine soğumadan 1 sıra pötibör dizin. Daha sonra aynı işlemi vişne suyuylada yapın.Tencereye vişnne suyunu, nişastayı ve şekeri koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Kıvama gelince onuda borcama dökün. Soğuması için
buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

sıcak yaz günlarinde buz gibi harika olur cnaım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Serin serin iyi gider.Ellerinize sağlık.

Sevgilerimle;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...