İyi geceler.Bu tatlıyı geçen yıl gün arkadaşım Hatice yapmıştı. O gün bu gündür arşivimde bekliyordu. Sizlerle paylaşmak bu güne nasip oldu. Arkadaşım tatlının tarifini Oktay Ustanın sitesinden almış.Tarifi aynen aktarıyorum.Ellerine sağlık Oktay usta, ellerine sağlık Hatice ve ellerime sağlık Paylaştığım için:))))
PORTAKALLI BALKABAKLI REVANİ TATLISI
Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su Bardağı toz şeker
1 Çay bardağı irmik
1 Pk. kabartma tozu
4 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 Kg balkabağı
6 Çorba kaşığı toz şeker
1 Çay bardağı su
Şerbeti için:
2 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
1 Dilim limon
Süslemek için:
Ceviz
Hindistan cevizi
Toz fıstık
Yapılışı:
Şerbet malzemeleri hazırlanarak kaynatılır ve ılımaya bırakılır. Keki hazırlamak için karıştırma kabına yumurtalar kırılır ve şeker ilave edilerek mikserle çırpılır. Şeker eriyip köpürene kadar çırpmaya devam edilir. İçine irmik, kabartma tozu, un ve portakal kabuğu rendesi eklenerek çırpmaya devam edilir. Karışım yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180' fırında pişirilir. Revani pişince ılımaya bırakılır. Ilıyan şerbet ılımış kekin üzerine dökülür ve şerbetin çekmesi beklenir.
Balkabaklı püre için, ayıklanmış ve doğranmış balkabakları tencereye alınır. Üzerine toz şeker ve su ilave edilerek pişirilir. Pişirilen balkabağı püre haline getirilir.Püre revaninin üzerine dökülerek tepsiye yayılır. Ceviz, hindistan cevizi ve toz fıstıkla süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun....
Bu tatlıyı 77. P. D. Ç. S. Etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili adaşım Gülcan 'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım....
4 yorum:
Degisik vede guzele benzeyen bir tatli..yapanlarin ve paylasanlarin ellerine saglik..
Merhaba canım,teşekkür ederim güzel tatlın için,görüntüyü çok beğendim,elleirne sağlık...şimdi yayınladım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/portakall-balkabakl-revani-tatls.html gene beklerim,selamlar
bal kabağı çok severim,tam benim damak tadıma göre bu tatlı,ellerine sağılık canım.
Oldukça renkli ve güzel görünüyor. Eminim lezzeti de çok güzel olmuştur. :) Artık kabağın zamanı geçti ama bulabilirsem denemek isterim. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder