Merhaba arkadaşlar. Poğaça yapmak bizim mutfaklarımızın değişmez ikramlarından biridir. Benimde paylaşımım biraz klasik olacak ama. Ne yapalım burada bilgilerimizi her zaman paylaşmaktan büyük haz aldığımız için bende paylaşmakta sakınca görmedim. Mayalı hamur gibi çabuk bayatlamadığı için malum hepimizin uzaklarda çoluğu çocuğu var.Onlara giderken mutlaka yolluk yapıyoruz yada kargo ile gönderiyoruz. Bu poğaçamızı da rahatlıkla gönderebiliriz.Tavsiye ederim arkadaşlar.Oğlum İzmir'de Üniversitede okuyor. Dönüşünde yapıyorum.
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
Malzemeleri:2 Yumurta
2 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Çay kaşığı tuz
2 Paket kabartma tozu
7 Su bardağı un (5 bardaktan sonrasını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
İç malzemesi:
Peynir
Maydanoz
Pul biber
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Yalnız arkadaşlar hamuru her yaptığımda kıvamı farklı oluyor o yüzden 5. bardaktan sonraki unu siz kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra cevizden büyük parçalar alarak elinizle açıp ortasına önceden hazırlamış olduğunuz rendelenmiş (Maydanozlu ve pul biberli) peynirden koyarak istediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürerek pembeleşene kadar fırında pişiriniz. Afiyet olsun.
Arkadaşlar basit bir şekilde anlattım kusura bakmayın.Poğaça yapmak zaten en kolay iştir bence...............
6 yorum:
ellerinize sağlık
teşekkür ederiz
catiustasiankarada.blogspot.com/
başarılar.
Ellerinize sağlık, ev yapımı poğaçaya bayılırım :)
Merhaba çok seerim yapmasınıda yemesinide emeğinize sağlık nefis görünüyor.
Bayatlamaması çok güzel bir özellik. Benim ufaklıklar için sürekli el altında pasta börek olması gerekiyor. Elinize sağlık tarif için teşekkürler
Yorum Gönder