Benden selam olsun Bolu beyine
Çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır
Ok gıcırtısından kalkan sesinden
Dağlar seda verip seslenmelidir.
Merhaba arkadaşlar. Yazıma bu dörtlükle başlamamın sebebi sizlere Boluda'dan kucak dolusu sevgi ve selamlar gönderiyorum..
Sonbahar geldi hava nemli zaman zaman yağmurlu havada mantar kokusu. Şu an hayat bizde böyle.....
Bunlarda mevsimin ilk mantarları...Her yerde olan ve herkesin güvenle yiyebildiği kanlıca mantarı (Her yöreye göre ismi değişiyor ).
Oturma mevsimide geldiği için malumunuz günlerde başladı. Değişik değişik mamaların yapımı ve sunumları tüm hızıyla başladı. Bende bu kervana katılanlardanım. Geçen ay günüm vardı sevgili arkadaşlarıma hemşerimiz olan Oktay ustanın güzel ve lezzetli kekini yaptım sizlerlede paylaşmak istedim.
Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
2,5 Su bardağı un
Kreması İçin:
3 Su bardağı süt
1 Su bardağı toz şeker
3 Çorba kaşığı tepeleme un
1 Paket labne peyniri
1 Paket vanilya
Üzerine:
50 Gram bitter çikolata
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurtalar kırılıp şeker ilave edilir ve çırpılır. Sıvı yağ, süt, kakao eklenip karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilip çırpılır, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülerek 170' önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk. pişirilir.
Kremanın yapılışı:
Bir tencereye süt, un, toz şeker, vanilya koyulup çırpma teliyle karıştırarak krema pişirilir. Kaynadıktan sonra 2 dk. daha kısık ateşte pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra üzerine labne peyniri ilave edilip ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır. Pişirilen kek soğutulur. Soğumuş olan kekin üst bölümünden ince bir kapak kesilir. Kekin içini elle yada kaşıkla oyup çıkartılır. Soğumuş olan krema kekin içine boşaltılır. Kekin içi ufalanarak kremanın üzerine doldurulur ve hafifçe bastırılır. Daha sonra kesilen ince kapak üzerine yerleştirilir. Bir gece dolapta bekletildikten sonra tepsiye ters çevrilerek kalıptan çıkartılır. (Üzerine bitter çikolata deniyor ama ben hazır çikolata sos kullandım.) Üzerine çikolata sosu dökülür ve hindistan cevizi ile süslenir. Şimdiden afiyet olsunnnnnn......
Bir tencereye süt, un, toz şeker, vanilya koyulup çırpma teliyle karıştırarak krema pişirilir. Kaynadıktan sonra 2 dk. daha kısık ateşte pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra üzerine labne peyniri ilave edilip ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır. Pişirilen kek soğutulur. Soğumuş olan kekin üst bölümünden ince bir kapak kesilir. Kekin içini elle yada kaşıkla oyup çıkartılır. Soğumuş olan krema kekin içine boşaltılır. Kekin içi ufalanarak kremanın üzerine doldurulur ve hafifçe bastırılır. Daha sonra kesilen ince kapak üzerine yerleştirilir. Bir gece dolapta bekletildikten sonra tepsiye ters çevrilerek kalıptan çıkartılır. (Üzerine bitter çikolata deniyor ama ben hazır çikolata sos kullandım.) Üzerine çikolata sosu dökülür ve hindistan cevizi ile süslenir. Şimdiden afiyet olsunnnnnn......
1 yorum:
Hayırlı haftalar, süprizli kremalı kekiniz çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Yorum Gönder