Merhaba arkadaşlar. Malumuzun bu sene mantar çok oldu.Birde r sezonu olduğu için yer gök mantar.Güzel Bolu'muzun bütün cadde ve sokakları dolu. Karadenizlilerin hamsinin her çeşidini yaptıkları misali bizde kanlıca mantarının her çeşidini yapacağız galiba bu sene.
Yapılışını sorarsanız;
Küçük mantarları temizleyip yıkadıktan sonra kendi suyunda suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Daha sonra sirkeli su sarımsak ve tuz ilave edip karıştırıp kavanozun ağzını kapatıyoruz.
NOT: Ben hiç yemedim vede ilk defa yaptım tadı lezzeti konusunda bilgi veremiyorum ama yapan arkadaşlar çok güzel olduğunu söylüyorlar.....
4 yorum:
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
mantarı çok seviyorum,fakat senin yaptığın şekilde hiç yapmadım,bende merak ettim şimdi sonucu :) deneyeceğim eline sağlık
Sağlıklı günlerde keyifle yemen dileğiyle,
Sevgiyle kal.
ilk defa görüyorum mantarın turşusunu.tadı nasıl oluR acaba dedim.ellerine sağlık canım.afiyet olsun.sevgiler.
Yorum Gönder